Toplantıya; Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürü Dr.M.İlker Çitil, Müdür yardımcıları, Şube Müdürleri, 
Eczacılık ve Tıbbi Cihaz Şube Müdürü  Dt.Ümit Gül Uslu, Kahramanmaraş Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Baş Hekimi Dt. Şule Ülger ve Sağlık Müdürlüğü personelleri katıldı.

Açılış konuşmasını yapan İl Sağlık Müdürü Dr. M.İlker Çitil: “Diş ve diş eti hastalıkları ülkemizde ve dünyada en önemli sağlık sorunları arasında yer almaktadır. Ancak hayatı doğrudan tehdit etmediği için gereken önem verilmemekte, önceden tedbir alınmamaktadır. Diş sağlığının bozulması vücuttaki diğer organları da etkilemektedir. Dişler neredeyse bütün sistemleri olumsuz etkileyebilmekte hatta  kalp, böbrek ve eklemlerde önemli sağlık sorunlarına yol açabilen enfeksiyonlara kaynaklık edebilmektedir” diyen Çitil sağlıklı bir hayat temennisiyle konuşmasını bitirdi.

İl Sağlık Müdürlüğü Araştırma Bilgi Sistemleri ve Sağlığının Geliştirilmesi Şube Müdürlüğü tarafından organize edilen bilgilendirme toplantısında; Özel Sağlık Hizmetleri, Eczacılık ve Tıbbi Cihaz Şube Müdürü  Dt.Ümit Gül Uslu, “Ağız Ve Diş Sağlığının Önemi” konulu slayt eşliğinde bir sunum yaptı.

Dt.Ümit Gül Uslu konuyla ilgili, “Kötü ağız hijyeninin yol açtığı diş çürükleri ve dişeti hastalıklarından korunmada öncelikle kişiler kendi sağlıklarının bilincinde olmalı ve bireylere düzenli fırçalama alışkanlığı, diş ipi kullanımı, beslenme alışkanlıklarının düzenlenmesi ve düzenli olarak diş hekimine gitme alışkanlığının kazandırılması gerekmektedir”.dedi.