Kazakistan’ın en prestijli sağlık ödülü olarak kabul edilen ‘2016 Hipokrat’ın Ulu Mirasçısı’ ünvanı, Ahmet Yesevi Üniversitesi Hastanesi’nin oldu.
Kazakistan Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı tarafından sıkı değerlendirmeler sonucu, ortaya koyduğu neticelerle Ahmet Yesevi Üniversitesi Hastanesi ‘2016 Hipokrat’ın Ulu Mirasçısı’ ödülüne layık görüldü. Kazakistan Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı yetkilileri tarafından 26 Ağustos 2016 tarihinde gerçekleştirilecek bir tören organizasyonuyla Ahmet Yesevi Üniversitesi Hastanesi’ne ödülle beraber bir de madalya takdim edilecek.
Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Ahmet Yesevi Üniversitesi Hastanesi Müdürü Mehmet Bekdur, hastane olarak son 1-2 yıl içerisinde hayata geçirdikleri atılımlarla Güney Kazakistan bölgesinin sağlık merkezi olmayı başardıklarını söyledi. Hastanede kullandıkları son teknoloji ürünler ve uzman kadrolarının da bu başarıda büyük payı olduğunu belirten Bekdur, Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanlığı ve TİKA’nın destekleriyle yılın belli dönemlerinde gerçekleştirdikleri ‘Halk Günü’ adlı programlarla halka ücretsiz sağlık hizmeti sunduklarını, yine bu yıl da gerçekleştirilecek ve Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Musa Yıldız’ın da katılım göstereceği ücretsiz sünnet törenleri de gerçekleştirdiklerini dile getirdi. Bekdur, Güney Kazakistan bölge halkının önceden pek çok sağlık problemi için Kazakistan’ın kuzeyine ve hatta yurt dışına kadar gitmek zorunda kaldıklarını fakat son 1-2 yıldır artık kendilerinin farklı bölgelerden hasta kabul ettiklerini ifade etti.