Stuttgart ve yakın çevresinde hizmet veren ve emekliliğe yakın olan aile hekimlerinin yerlerini alacak yeni nesil doktorların sayısının azlığı dikkat çekiyor. Bölgede hizmet veren 400 civarındaki aile hekiminin yüzde 36’sının yaşı 60’ın, yüzde 14’ünün ise 65’in üzerinde olduğu istatistiklere yansıdı. Bölgede halen 28 muayenehane açığı bulunuyor.

Eyalet Doktorlar Birliği, mevcut duruma göre önümüzdeki 5 yılda bu durumun daha da ağırlaşacağı yönünde görüş bildirdi. Emeklilik yaşı dolmuş olan ve emekliye ayrılmak isteyen birçok doktor muayenehanelerini devredebilecekleri genç doktorlar arıyor.

Tecrübeli doktorların birçoğu genç doktorlara muayenehanelerini devralmalarının ticari açıdan da hiçbir risk taşımadığını hatırlatıyor. Ancak Trier Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri arasında yapılan bir ankette genç doktor adaylarının meslek hayatının başında muayenehane açarak ticari risk almak istemedikleri sonucu ortay çıktı. Ayrıca genç doktorların mesleklerini daha çok 50 bin-500 bin nüfuslu şehirlerde yapmak istedikleri dikkat çeken anket sonuçlarından. Son zamanlarda birkaç doktorun birleşerek açtıkları ortak muayenehanelerin sayısında da dikkat çekici artış gözlemleniyor.