Aile hekimleri, mevcut iş yükünü artıran ve maaşlarından yüzde 10 kesinti yapılmasının önünü açan Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği’ne tepki olarak bugün, bir günlüğüne iş bırakma eylemi yaptı.

Aile Hekimliği Çalışanları Sendikası (AHESEN) Yönetim Kurulu, “Ceza yönetmeliğini kabul etmeyeceğiz, mücadelede kararlıyız” derken; Aile Hekimleri Derneği (AHEF) ise “Gönlümüz kırık, haklarımız ve verilmeyen itibarımız için sahada eylemdeyiz” açıklamasını yaptı. 

AHEF Yönetim Kurulu’ndan yapılan açıklamada, Sağlık Bakanlığı’nın 12 Ağustos tarihinde yayımladığı yönerge ile kronik hastalık izlemi ile ilgili hakediş kaybını geçici süreyle önlediği anımsatılarak “Sayın Sağlık Bakanımız maalesef bizi yine anlamamıştır. Kronik hasta izlemi ortalama 3 bin 500 kayıtlı kişi varken yapılması imkânsızdır. 1 Temmuz 2021 tarihinde yürürlüğe giren Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği bir an önce yürürlükten kaldırılmalıdır” denildi. Açıklamada, bugün aile hekimlerinin iş bırakacağı anımsatılarak “Hak edişlerimiz kimsenin keyfiyetinde olmamalıdır. Ödeme sözleşme yönetmeliği tamamen bireylerin iki dudakları arasında olacak cezalandırma yönetmeliğidir” ifadeleri kullanıldı.