ShiffaHome Arge Müdürü Ayşe Akan,”Sağlıklı yaşam için yeme alışkanlıklarının değiştirilmesinin yanısıra vücut aktivitesinin de arttırılmasına dikkat edin ve bol su için” dedi.
ShiffaHome Arge Müdürü Ayşe Akan, sağlıklı yaşam için yeme alışkanlıklarının değiştirilmesinin altını çizerek “Vücut aktivitesinin de arttırılmasına dikkat edin ve bol su için” dedi.Formda kalmanın yalnızca fiziksel değil, ruhsal ve zihinsel sağlığı da içeren genel bir sağlıklı olma hali olduğunu belirten Akan, “Beslenme ve fiziksel aktivite, formda kalmanın temel unsurlarındandır. Modern yaşamla gelen stres, sağlıksız beslenme alışkanlığı ve biçimi kişiyi sürekli olumsuz etkilemektedir. Sonuç olarak bu olumsuzlukların çoğu kilo alarak bize geri dönüyor. Her pazartesi başlayıp güzel yemek gördüğümüzde bitirdiğimiz rejimler daha fazla kilo almamıza sebep oluyor. Kilolarımızla birlikte mutsuzluğumuz da artıyor” şeklinde konuştu.
Akan, fazla kilolardan kurtulmak için beslenme düzeninin yanında gıda takviyeleri desteklerinden de yararlanılabildiğinin altını çizerek “Bunun için mutlaka güvenilir firmaların ürünleri tercih edin. Piyasada satılan ve içerisinde sibutramin gibi zararlı kimyasallar kullanılan ürünlere karşı dikkatli olunmalıdır. Beslenmede özellikle lif içeriği yüksek besinler tüketilmeli. Takviye olarak zayıflamaya destek içeriğinde Chitosan (Kitosan), yeşil çay, c vitamini, kuşburnu içeren gıda takviyeleri tercih edebilirsiniz. Sağlıklı kilo vermeye yardımcı olabileceği gibi günlük C vitamini ihtiyacınızı karşılayabilir kendinizi daha enerjik hissedebilirsiniz” dedi.
Kitosan’ın, kabuklu deniz canlılarının kabuklarından elde edilen doğal bir lif olduğunu aktaran Akan. Yüksek miktarda yağ tutma kapasitesi ile vücuda alınan yağların dışarı atılmasına yardımcı olabilir. Yağ emilimini sağlayarak kilo vermeye yardımcı olduğunu destekleyen çalışmalar son zamanlarda artmıştır. Yeşil çay ve yeşilçay ekstresi içeren takviyeler toksin atmaya ve kilo kontrolü sağlamaya yardımcı olur.Sağlıklı yaşam için yeme alışkanlıklarının değiştirilmesinin yanısıra vücut aktivitesinin de arttırılmasına dikkat edin ve bol su için” ifadelerini kullandı.