Bursa’da, Acemler’de Türk Silahlı Kuvvetlerinden alınan 100 dönümlük araziye yapılacak olan 750 yatak kapasiteli Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi’nin protokolü, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile Sönmez Holding Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez tarafından imzalandı.

Baia Otel’de düzenlenen imza törenine, Celal Sönmez’in eşi Ümran Sönmez, oğulları Osman ve Cemil Sönmez ile Vali Münir Karaloğlu ve milletvekilleri katıldı. Törende konuşan Bakan Müezzinoğlu, Türk Silahlı Kuvvetlerinden 100 dönümlük arazi aldıklarını ve buraya 750 yataklı Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi yapacaklarını ifade etti. 2-3 ay içinde hastanenin temelinin atılacağını dile getiren Müezzinoğlu, en geç 2017 yılının sonuna kadar açılışının yapılmasını ümit ettiklerini kaydetti.

50 MİLYON TL YARDIM

Bu süreçlerde de birlikte olmayı temenni eden Müezzinoğlu, şöyle konuştu: “Bir hayırseverin, çok kolay değil, bir cümlede 50 milyon TL yardımı, ‘önümüzdeki 1-2 yıl içinde bu katkıyı sağlarım’ demesi her babayiğidin harcı değil. Bu koşullarda, Türkiye seçimlerden yeni çıkmış, hükümet kurulma süreci var, kurulacak mı kurulmayacak mı, erken seçim olacak mı olmayacak mı, bütün bunların tartışıldığı bir dönemde ülkenin kazandığı dinamikler, iş adamının, girişimcinin kazandığı özgüven bu imzayı attırabilecek noktada ise bu da ülkemiz için önemli bir avantajdır.”

“İNŞALLAH ÖNÜMÜZDEKİ BİR AY İÇİNDE HÜKÜMET KURULUR”

Siyasi sorumluluk üstlenenlerin de aynı duyarlılıkla hareket etmesini temenni eden Müezzinoğlu, şöyle devam etti: “Siyasi sorumluluk üstlenenler de millete bedel ödetmeyen, milletin yarınlarını bugünden daha iyi olabilme derdi adına, bu protokolde nasıl bir taraf işadamı, diğer taraf kamu adına hareket eden bir insan, ülkeyi, hastayı, insanı düşünen bir imzayı bu dönemde atabiliyorsa, ülkenin yönetimini de yarınların daha sağlıklı olabilmesi adına sorumlulukları paylaşarak götürebilmeyi de temenni ediyoruz. Bu özgüvendir, inanıyorum ki toplumumuza her hangi bir istikrarsızlığa vesile olmadan bir ayı geçiriyoruz. İnşallah önümüzdeki bir ay sonra da bu millete hizmet edecek hükümet kurulmuş olur. Meclis başkanı seçildi. Toplum hizmet bekliyor, hastalarımız şifa bekliyor. Dolayısıyla gecikerek birilerine bedel ödetmeye hakkımız yok.”

SÖNMEZ: ÇOCUKLARIMA VASİYET OLARAK BIRAKIYORUM

Sönmez Holding Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez ise hastaneye katkı yapmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, “Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesi ile ilgili konular gündeme gelince yapılacak hastaneye memnuniyetle katkıda bulunacağımı söyledim. Sayın Bakanımız ve Sayın valimize bu hayrı yapmamıza vesile oldukları için teşekkür ederim. Çocuklarım burada. Birisi işi gereği burada değil. Onlara da bir vasiyet olarak bırakıyorum, bu tür hayırlı çabaları inşallah onlar da devam ettirirler, toplumda Sönmez soyadını uzun yıllar devam ettirirler.”