Sağlık Bakanlığı tarafından Amasya’da bulunan ilçelerde kullanılmak üzere gönderilen 6 adet tam donanımlı ambulans düzenlenen törenle hizmete sunuldu. Amasya İl Sağlık Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törende konuşan Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, vatandaşlara en iyi sağlık hizmetini sunabilmek için en hızlı ve donanımlı araçların Sağlık Bakanlığı tarafından temin edildiğini söyledi.

Devletin bütün vatandaşlarına sağlık hizmetini aynı kalitede sunmaya başladığını kaydeden Çomaktekin, "Sağlıkta büyük bir değişim yaşandı. Maalesef eskiden zengin ile fakir parasına göre sağlık hizmeti alıyordu. Şimdi ise herkes aynı şekilde kaliteli hizmet alıyor. Yeni ambulansların Amasya’ya ve vatandaşlarımıza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum." dedi.

İl Sağlık Müdürü Mehmet Rüştü Ertosun ise yeni ambulansların hizmete alınmasıyla birlikte Amasya’da toplam 34 tam donanımlı ambulansın vatandaşlara hizmet vereceğini söyledi. Sağlık Bakanlığı’nın tüm sağlık alanlarında olduğu gibi Acil Sağlık Hizmetleri’nde de vatandaşla kaliteli hizmet sunma anlayışı içerisinde olduğunu belirten Ertosun, "Hizmete girecek olan 6 adet 112 Acil Yardım Ambulansı ile ilçelerimizde hizmet vermekte olan ambulanslarımız yenilenecek ve toplamda 34 ambulansımız vatandaşlarımıza hizmet verecektir. Sağlık Bakanlığı tarafından 6 araç için toplam 1 milyon 72 bin lira harcama gerçekleştirilmiştir. Bunların yanında gerekli durumlarda kullanılan bir adet özel donanımlı obez ambulansımız ve özellikle kış aylarında ihtiyaç duyulan 2 adet kar paletli ambulansımız mevcuttur." diye konuştu.

Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir ise yeni alınan tam donanımlı ambulansların Amasya’ya hayırlı olması temennisinde bulundu. Konuşmaların ardından ambulansların anahtarı şoförlere teslim edildi.