Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Prof. Dr. Nurullah Zengin, “Ankara’da bildiğiniz gibi 3 büyük patlama gerçekleşti. Hem vatandaş olarak hem de sağlık çalışanı olarak terörün acı yüzünü en yoğun şekilde hisseden kurumlardan bir tanesiyiz” dedi.

Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 14 Mart Tıp Bayramı törenle kutlandı. 14 Mart Tıp Bayramı nedeni ile düzenlenen toplantıya çok sayıda sağlık çalışanı katıldı. Hastane Yöneticisi Prof. Dr. Nurullah Zengin, 14 Mart Tıp Bayramı ile ilgili bir konuşma yaptı.

14 Mart Tıp Bayramının 2 farklı tarihteki önemine dikkat çeken Zengin, "1827 yılında ülkemizde ilk modern tıp eğitiminin başladığı tarih; ilk anlamını buradan alıyor. İkinci anlamı olarak da hekimlerin 1919 yılında, bu tarihi bahane ederek işgale karşı aldıkları bir pozisyonu ifade ediyor. Hekimler, tarihin her döneminde sağlık hizmeti sunmuyor, topluma fikir verme, önderlik olma noktasında da rol üstlenmişlerdir. Bugünü artık tüm sağlık çalışanlarının bayramı olarak kutluyoruz. Bu da 1937 yılından bu yana devam ediyor. 14 Mart törenleri hekimler olarak, tüm sağlık çalışanları olarak daha geniş manada bazı konuları dile getirmenin bir fırsatı oluyor" ifadelerini kullandı.

"Hem vatandaş olarak hem de sağlık çalışanı olarak terörün acı yüzünü en yoğun şekilde hisseden kurumlardan bir tanesiyiz"

Zengin, 10 Ekim 2015 gar patlaması ile başlayan bir süreci aslında yaşadıklarını hatırlatarak, "Ankara’da bildiğiniz gibi 3 büyük patlama gerçekleşti. Hem vatandaş olarak hem de sağlık çalışanı olarak terörün acı yüzünü en yoğun şekilde hisseden kurumlardan bir tanesiyiz. Zor anlardı, özellikle gar patlaması ilk oluşu ve bize yakın oluşu. Arkasından bir ihanet olayını hep birlikte yaşadık. Bu ülkeyi savunmak için alınmış olan silahlar, bu ülkenin insanlarına çevrildi. Bir diğer olay ise son derece ciddi bir çatı yangını geçirdik. Bir blokun çatısı ile sınırlı kalan bir yangındı. Tüm Türkiye belki ilk defa bir hastane yangınını canlı izledi. Bütün bu olayları sağlık çalışanları olarak el ele atlattığımızı düşünüyorum. Önümüzde bizi bekleyen şeyler olarak yoğun bir değişimi yaşayacağız. Şehir hastanelerine geçiş dönemi pek çok şeyi değiştirecek. Sağlık bilimleri üniversitesi de artık pratiğimize girdi. Millet olarak daha güzel günler de 14 Mart Tıp Bayramını birlikte kutlarız” şeklinde konuştu.