Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Tıp Fakültesi Hastanesinde yaklaşık 1 hafta önce gerçekleştirilen ameliyatla, Ümmü Çamkömürü'nden alınan böbrek, kızı Döndü Ağlamaz'a (24) nakledildi.

Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Fatih Yüzbaşıoğlu ve ekibinin ameliyatıyla organ nakli yapılan Ağlamaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 3 yıl önce hamilelik döneminde yapılan kontrollerde böbrek yetmezliği teşhisi konulduğunu, enfeksiyona dayalı rahatsızlıklar yaşadığını ve büyük acılar çektiğini dile getirdi.

Organ nakliyle, hüznünün bayramda mutluluğa dönüştüğünü belirten Ağlamaz, şöyle konuştu:

"Annem çocuğumun anne hasretine benim de acılarıma dayanamadı. Bana böbreğini vermek istedi. Dünyalar benim oldu. Anneme ne kadar teşekkür etsem az. 3 yıl diyalize girerek nakil bekledim. Tahliller yaptırdık. Annemin böbreği bana çok güzel uydu. Nakil yapmaya karar verdik. Kendimi çok iyi hissediyorum. En güzel bayram hediyesini annem verdi. Benim için bundan daha iyi bayram hediyesi olamazdı."

Anne Ümmü Çamkömürü ise kızının mutluluğunun kendisinin mutluluğu olduğunu söyledi.

Kızının acılarına dayanamadığını ifade eden Çamkömürü, "Canımdan bir parçayı kızıma verdim. İyi ki bu kararı verdim. Kızım da zorluklar yaşayan torunum da kurtuldu. Ben sağlığıma kavuştum taburcu oldum kızımda inşallah taburcu olur çocuğuna kavuşur" dedi.

Kız kardeşine refakat eden Perihan Çamkömürü de kız kardeşini acı çektiğini, annesinin kardeşine verdiği böbreğini vermesiyle de çok mutlu olduklarını kaydetti.

Herkesin de annesi gibi duyarlı olup organ bağışında bulunmasını isteyen Çamkömürü, annesinin bayram hediyesinden kardeşler olarak çok mutlu olduklarını sözlerine ekledi.