Annelere en güzel hediye Medicalpark Hastanesi’nden geldi. Anneler evde uygulayabilecekleri ilk yardım eğitimini ücretsiz olarak uzmanından öğrendi.
TÜİK verilerine göre, 1-17 yaş aralığındaki çocuklar en çok “harici yaralanma ve zehirlenme” sebebiyle hayatını kaybediyor. Uzmanlar, bu yaralanmaların ve zehirlenmelerin önüne basit ilk yardım kuralları ile geçilebileceğini söyledi. Özel Bursa Medicalpark Hastanesi’nde ebeveynlere çocuk ilkyardımı üzerine eğitimler veren İlkyardım Eğitmeni ve C sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Deniz Karadeniz, ‘Öpünce Geçmeyen Uflar’ projesiyle de yüzlerce aileye ulaştı. Çocuklarda uygulanması gereken acil bir durumla karşı karşıya kalındığında nasıl bir ilkyardım yapılacağını tatbiki olarak anlatan Karadeniz, tahsil durumu ne olursa olsun ilkyardımda bilgisizliğin hakim olduğunu söyledi.
DOĞRU BİLİNEN YANLIŞLAR
Çocuklarda en çok yanıklar olduğunu belirten Karadeniz, “Bu kazalarda diş macunu ve yoğurt sürülüyor. Bu kesinlikle yanlış. Yanığa buz dahi koymamak gerekiyor. Onun yerine 20 dakika boyunca akan suyun altında tutmak lazım. Anne ve babaların en şuursuz olduğu konulardan bir diğeri ise tıkanmalardır. Tıkanmada çocuğun öksürüp öksürmediğine dikkat etmek gerekiyor. Çocuk öksürüyorsa öksürmeye teşvik edilip cismin öyle atılması sağlanmalı. Sırtına vurarak veya bak kuş geçiyor diyerek başını yukarı kaldırtmamak gerekiyor” dedi.
Yaklaşık 3 saat süren eğitimin sonunda annelere sertifikaları takdim edildi.