Avrupa Sağlık Projesi ödüllü yarışmasını ‘Göçmenlerle göçmenler için -Mit Migranten für Migranten MİMİ’ adlı kurum kazandı.

Göçmenlerle göçmenler için projesi Avrupa Sağlık Ödülü yarışmasında en iyi sağlık projesi ödülünü kazandı. MİMİ çok dilli sağlık kılavuzlarıyla birlikte sağlıklı bir yaşama teşvik ediyor. Avusturya’nın Gastein kasabasında düzenlenen 10 bin Euro değerindeki ödül töreninde jüri heyeti Avrupa Komisyonu temsilcileri, Avusturya Sağlık ve Ekonomi Bakanlığı temsilcileri ve MİMİ projesinin fikir babası Ramazan Salman’dan oluşmuştu.

MİMİ şu ana kadar Almanya ve Avusturya olmak üzere 90 bin göçmene hizmet etti. 500 binin üzerinde broşür dağıttı, iki binden fazla sağlık kılavuzu yetiştirdi ve 8 binden fazla program düzenledi. MİMİ Müdürü Ramazan Salman, “MİMİ-Sağlık kılavuzları gönüllü göçmenlerden oluşuyor. Bunlar aynı zamanda Avrupa’da ki göçmenlerin sorunlarını çözmek için projeler üretiyor. Göçmen yerleşkelerini ziyaret ediyor, oralarda programlar düzenliyorlar, sağlık sorunlarını çözüyor ve tercümanlık faaliyetleri yürütüyorlar.” dedi.

Bununla beraber sağlık sistemiyle alakalı konularda birçok kurumdan yardım alıyorlar. Örneğin Aşağı Saksonya eyaleti hükümeti, Schleswig-Holstein, Hessen, Hamburg, Avusturya Avrupa Bakanlığı, Uyum ve Dışişleri Bakanlığı, Almanya Sağlık Bakanlığı, Avrupa Birliği, emeklilik ve sağlık sigortaları ve vakıflar. Uyum hizmetleri, yardım kuruluşları, üniversiteler ve göçmen organizasyonları.

MİMİ ayrıca göçmen derneklerinde kendi ana dillerinde danışmanlık hizmetleri ve farklı dillerde tercümanlık hizmetleri gibi bir çok yardımlarda bulunuyor. Arapça, Türkçe ya da Rusça olarak şeker, aşı ve anne sağlığı olmak üzere farklı sağlık sorunlarında da hizmet veriyor. MİMİ gelecek yıllarda dünyanın farklı bölgelerinde faaliyetlerini sürdürecek. Çin, Kanada, Malezya, Belçika ve Hollanda gibi farklı devletler bu hizmetlerden faydalanmak için MİMİ merkezine taleplerde bulundu.