Bafra Umut Derneği, Samsun’un Bafra ilçesinde çalıştığı bir tüp servisi işinden çıkartılan, 1,5 ve 2 yaşındaki 2 kız çocuğu babası olan Orhan Akbulut'u evinde ziyaret etti.

Ziyarette Orhan Akbulut, şunları kaydetti: "2,5 ay önce çalıştığım işten atıldım. Hiçbir hatam yoktu. Aileme bakacak durumda değilim, psikolojim bozuldu. Tek böbrekli kızımın ilaç ve tedavi parasını karşılayacak durumumuz yok. OMÜ Samsun Fakültesi'ne gidecek taşıt parası bile bulamıyorum. Ben de kalp hastasıyım.’’

Bafra Umut Derneği Başkanı Hülya Yangın Ertekin ise şöyle konuştu: "Bu mağdur ailenin sıkıntılarının takipçisi olacağız. Bu konuda ne gerekiyorsa elimizden gelen her türlü destek ve ilgiyi göstermeye çalışacağız. Özellikle de devletin, Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın ve ilçemiz mülki amirlerinin tez elden harekete geçerek bu son derece mağdur ailenin yardımına öncelikli olarak eğilmeleri gerektiği inancı içerisindeyim. Zengin ve varlıklı iş adamlarından da gerekli insani ve vatandaşlık görevlerini yerine getirmeleri ricasında bulunuyorum."