Bahar geç gelse de yorgunluğu kendini belli etmeye başladı. Özellikle halsizlik, bitkinlik gibi belirtiler ile kendini gösteren bahar yorgunluğu, günlük alınması gereken c vitamini ile en aza indirgenebilir. 

Bahar yorgunluğunun en büyük sebeplerinden birtanesi; düzenli beslenilmemesi ve besin değeri yüksek gıdaların tüketilmemesi,

Troit bezinin düzensiz (az ya da çok) çalışması,

Enfeksiyon hastalıkları, yüksek ateş,

Kalp damar hastalıkları,

Alkol ve sigara tüketimi,

Kansızlık,

Astım gibi hastalıklar nedeniyle bahar yorgunluğu daha fazla hissediliyor.



Bahar yorgunluğundan korunmak için ise mutlaka bol sıvı almak, b ve c vitamini tüketimini arttırmak gerekiyor.

Karbonhidratın ve proteinin de dengeli alınması bahar yorgunluğunu bir nebze önler nitelikte.

Özellikle potasyum bakımından zengin olan muz ve kivinin bol tüketilmesi gerektiğini belirten uzmanlar, düzenli egzersiz yapılmasının da bahar yorgunluğunu önlemede büyük katkıları olduğunu belirtiyor.

Demir eksikliği olan kişilerde bahar yorgunluğunun daha fazla hissedildiğini belirten Uzmanlar; hayvansal gıdalara ağırlık verilmesi gerektiğini de belirtiyor.

Kırmızı etin kan yapmada büyük rolü vardır, hafta da 2 defa mutlaka kırmızı et tüketilmelidir.