Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Yeni Doğan Ünitesi'ne, 2 adet üst düzey kuvöz ile bir adet açık yatak desteğinde bulunuldu.

Geçtiğimiz günlerde Çukurova Rotary Kulübü, Balcalı Hastanesi Başhekimliğine başvurarak ihtiyaç bulunan bir servise bağışta bulunmak istediklerini iletmişti. Bu isteği değerlendiren başhekimlik son dönemde artış gösteren yeni doğan servisinde yatan hasta yoğunluğunu da göz önüne alarak üst düzey kuvöz ve açık yatak bağışının uygun olabileceğini kulübün yöneticilerine iletti.

Bunun üzerine kulüp yöneticileri, 2 üst düzey kuvöz ve 1 adet açık yatağın bağışını gerçekleştirmek üzere Balcalı Hastanesi Başhekim Yardımcısı ve Çocuk Yoğun Bakım Uzmanı Prof. Dr. Dinçer Yıldızdaş, Neonatoloji Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ferda Özlü ile bir araya geldi.

Yeni Doğan-1 servisinde gerçekleştirilen mini devir teslim töreninde konuşan Prof. Dr. Yıldızdaş, bu tür bağışların son derece önemli olduğunun altını çizerek, özellikle yeni doğan servisindeki yoğunluğun göz önüne alındığında bu bağışın anlamının daha da büyük olduğuna vurgu yaptı.