Cuma ve Hacer Uzun çiftinin kızı Güner Uzun, doğduktan 3 ay sonra tıpta ''İktiyozis Vulgaris'', halk arasında ise ''balık derisi'' olarak bilinen hastalığa yakalandı. Aile, kızlarının tedavisi için Adana, Ankara ve Malatya'daki çeşitli hastanelere gittiğini ancak herhangi bir sonuç alamadıklarını belirtti.
     Kızının hastalığına çare aradığını ifade eden baba Cuma Uzun, gittikleri doktorların kendilerine krem ve ilaç tedavisi önerdiğini ancak hiç bir faydasını görmediklerini dile getirdi. 12 yıldır çok büyük sıkıntı yaşadıklarını anlatan Uzun, ''Doktorlar bize tedaviyle ilgili net bir şey söylemedi. Sadece bir kaç krem ve ilaç verdiler. Bunun yanında cildin kurumaması için nemli bölgelerde yaşamamızı önerdiler. Zaten 2 yıldır da ilaç kullanmıyoruz. Çünkü hiç bir netice alamadık'' diye konuştu.
     Ekinözü Kaymakamlığı'ndan maddi destek gördüğünü, ancak bunun tedavi için yeterli olmadığını anlatan Uzun, ''İnşaatlarda çalışarak ailemin geçimini sağlıyorum. Maddi durumumuz iyi değil. Kızımı bu hastalıktan kurtarmak için yardım bekliyorum'' dedi.
     Anne Hacer Uzun da hastalığı kızı 3 aylıkken fark ettiklerini anlatarak, ''Derinin yüzeyindeki ölü hücreler kuruyup döküldü. Bu hastalık bizleri perişan etti. Kızım da çok üzülüyor. Arkadaşları oyun oynarken o kenardan izlemek zorunda kalıyor'' diye konuştu.
     İlköğretim 4. sınıf öğrencisi Güner de zor durumda olduğunu anlatarak, ''Tek isteğim tedavi olabilmek ve arkadaşlarımla oyun oynayabilmek'' dedi.
     Hastalıkla ilgili bilgi veren Dermatoloji Uzmanı Dr. Hilal Çetin ise halk arasında ''balık derisi'' olarak bilinen hastalığın kalıtsal özellik taşıdığını belirtti. Hastalığın akraba evliliklerinde daha sık görüldüğünü aktaran Çetin, ''Doğuştan ve kalıtsal bir hastalık. Cilt çok kuru olduğu için sürekli nemlendirilmesi gerekiyor. Hastalığı kesin tedavisi bulunmadığı için nemlendirici krem öneriliyor'' diye konuştu.