Balıkesir Bandırma Devlet Hastanesi'nde, rahatsızlanarak kaldırılan ve beyin ölümü gerçekleşen hastanın organları, başka hastalara hayat verdi.

Geçen günlerde rahatsızlanarak Bandırma Devlet Hastanesi'ne kaldırılan, 57 yaşındaki erkek hasta Ö.Y. beyin damarlarlarında tıkanıklık nedeniyle yoğun bakım ünitesine yatırıldı. Ancak, yapılan tüm müdahalelere rağmen yattığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen Ö.Y.'nin organları yakınlarının rızasıyla başkalarına umut oldu.

Bandırma Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Ersin Atıcı yaptığı açıklamada, şunları kaydetti: “Hastamızın tüm müdahalelere rağmen hayata tutunamayarak beyin ölümünün gerçekleşmesi üzerine, ilgili organ ekibimiz tarafından yakınlarına organ bağışı konusunda gerekli bilgilendirmeler yapılarak rızaları alındıktan sonra, Bursa Doku ve Organ Nakli Bölge Koordinatörlüğü ile iletişime geçildi ve hastanın gerekli tıbbi bilgilerini iletildi. Gerekli işlemler ve operasyon hazırlıkları tamamlandıktan sonra, hastamızın 1 böbreğini Bursa Acıbadem Hastanesi, 1 böbreğini Çanakkale 18 Mart Üniversitesi, Karaciğer ve Kornealarını ise Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanesinden gelen organ nakil ekipleri tarafından 4 buçuk saatlik başarılı bir operasyonla alınarak, belki bir hayat biterek başka hayatları başlatmak adına nakledilmek üzere yola çıkarıldı. Hastane Yönetimi olarak; Hastamıza Allah'tan rahmet dilerken, bu ulvi kararı veren aile yakınlarına duyarlı ve örnek davranışlarından dolayı teşekkür ediyor ve başsağlığı diliyorum."

Başhekim Yardımcısı Dr. Ersin Atıcı, "Ülkemizde organ nakli bekleyen birçok insan var ve bu insanlara biz Bandırma’dan bir umut ışığı olmak istiyoruz. Bizler hastane yönetimi ve özveriyle çalışan organ bağış ekibimizle birlikte, konunun öneminin bilincinde olarak 'Bir İnsanı Yaşatmak İnsanlığı Yaşatmaktır' ilkesiyle ve 'Bağışlanan Her Organ Filizlenen Bir Candır' diyerek büyük bir heyecanla çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz. Bu süreçte bize destek olan herkese de çok teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.