Canik Başarı Üniversitesi, Kızılay işbirliği ile 'Bağışlanan her kan, kurtarılan üç can demektir' sloganıyla kan bağışı kampanyası düzenledi.

Kan bağışı konusunda öğrencilerin, öğretim görevlilerinin ve çalışanların duyarlılıklarını arttırmak için Sağlıklı Yaşam Kulübü tarafından düzenlenen kan bağışı kampanyası yoğun ilgi gördü. Özellikle öğrencilerin bilinçli birer bağışçı olmalarını sağlamak için yine öğrenciler tarafından düzenlenen etkinlik iki gün sürecek.

Kan bağışının nasıl ve kimler tarafından yapılacağı konusunda bilgiler veren Kızılay yetkilisi, “Topluma hizmet uygulamaları etkinliği olan kan bağışı hakkında duyarlı olan Başarı’lı gençlerin katılımı ve projeye destekleri bizleri onurlandırdı. Kızılay günlük kan kullanımıyla paralel bir kan alımına sahiptir. Sizlerden alınan her kan mutlaka kullanılmaktadır. Etkinliğe katkı sağlayan herkese teşekkür ederim.” dedi.

Canik Başarı Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Harun Başaran, etkinliği düzenleyen Sağlıklı Yaşam Kulübü öğrencilerine teşekkür etti.