Kahramanmaraş - Pazarcık karayolunun 17. kilometresinde kontrolünü kaybeden transit bir anda yola çıkan eşeğe çarpması sonucu, eşek ağır yaralandı. Aracından inen minibüs şoförü ilk olarak Hayvan Barınağını arayarak yardım istedi. Sonrasında ise Jandarma, Sağlık ekipleri ve trafik ekipleri kısa sürede olay yerine intikal etti. Barınak görevlilerinin gelmediğini farkeden sağlık ekipleri, görevleri olmadığı halde eşeği hayatta tutmak için ellerinden geleni yaptı. 

ONLARCA KEZ ARANDILAR ANCAK GELMEDİLER! 

Jandarma, Sağlık ekipleri, polis ekiplerinin yanı sıra onlarca vatandaş Hayvan Barınağını arayarak görevlilerin nerede kaldığını sordu. Geçen her dakikada hayvan daha da kötü olmaya başlamıştı.

1 SAAT 20 DAKİKA SONRA GELDİLER!

Barınak çalışanları 1 saat 20 dakika sonra olay yerine gelirken, vatandaştan büyük tepki gördüler. Eşeği barınak minibüsüne koyan görevliler, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağına intikal etti.

BARINAKTA İLGİSİZLİK ÜST DÜZEYDE! 

Geçtiğimiz aylarda ise Haber46 muhabirinin denk geldiği, bir trafik kazasında otomobil köpeğe çarpmıştı. Boğaziçinde meydana gelen kazaya ise barınak görevlileri yine 1 saat civarında ulaşmıştı. Köpeği alıp barınağa götüren görevliler, Haber46 muhabirini barınak içerisine almadığı gibi hayvanıda barınakta ölüme terketmişlerdi. Muhabirimize tedavi gördüğünü belirttiler ancak işin aslı dakikalar sonra ortaya çıktı. O gün görevli olan Barınak Doktoru görevinin başında değil evindeydi! Basının barınağa geldiğini ve sorun çıkarttığını duyunca alal acele gelmişti ancak iş çoktan geçmişti. Köpek hayatını kaybetti. 

BÜYÜKŞEHİR YETKİLİLERİNE SESLENİYORUZ! 

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanımız Hayrettin Güngör'e sesleniyoruz; " Lütfen Hayvan barınağında gerekli incelemeler yapılsın. Hayvan canına barınağımızda maalesef değer vermiyorlar. Ellerinden geleni yapmadıkları gibi ilgisizlikleri de üst düzeyde! Vatandaşın yüzüne gülüp, hayvanları tedavi etmedikleri bile kanıtlandı! 

Derhal gereğinin yapılması gerekiyor.