Kahramanmaraş'ta, maddi imkansızlıklar nedeniyle tedavisi yarım kalan 250 kiloluk obez kadına Osmaniye'deki özel bir hastane sahip çıktı. Altı kişinin yardımıyla battaniye ile taşınan kadın, sağlığına kavuştuktan sonra oğluna kız istemeye gideceğini söyledi.

Merkez Dulkadiroğlu ilçesine bağlı Yahya Kemal Mahallesi’nde yaşayan 4 çocuk annesi 44 yaşındaki Pakize Yemşen, 5 yıl önce hızla kilo almaya başladı. Tedavi için sağlık kuruluşlarına giden Yemşen’e doktorlar diyet önerisinde bulundu, ancak Yemşen 5 yıl içinde 190 kilodan 250 kilogram ağırlığa ulaştı. Giderek artan kiloları nedeniyle evde hapis hayatı yaşayan kadına gazete ve televizyonlarda çıkan haberlerin ardından Osmaniye’deki özel bir hastane sahip çıktı.

Tedavisini, aslen Kahramanmaraşlı olan Osmaniye'deki özel bir hastanenin yönetim kurulu başkanı Dursun Taşçı üstlendi. Taşçı tarafından görevlendirilen hastanenin kurumsal ilişkileri direktörü Ali Kiper ve sağlık görevlileri obez kadını evinden alarak Osmaniye'ye götürdü. Yemşen’in evden çıkartılışı sırasında zor anlar yaşandı. Battaniye ile taşınana kadın, 6 kişinin yardımıyla araca güçlükle bindirildi. Kendisine ayrılan özel odada tedaviye alınacak Yemşen’in masraflarının da hastane yönetimi tarafından karşılanacağı bildirildi.

Tedaviden ümitli olduğunu söyleyen Yemşen, çaresizliğine duyarsız kalmayan hastane yönetimine teşekkür etti. Sağlığına kavuştuktan sonra en büyük hayalini gerçekleştireceğini kaydeden Yemşen, " Mutluyum, yardım ettiler. İnşallah sağlığıma kavuşur gelir çocuğuma kız istemeye giderim.” dedi.

Osmaniye Özel Yeni Hayat Hastanesi Kurumsal İlişkiler Direktörü Ali Kiper ise Pakize Yemşen'in tüm tedavisinin hastane tarafından yapılacağını ifade etti.