Özel Konya Hospital Diyetisyeni Sibel Bulut, Kurban Bayramı’nda etlerin bekletilmeden tüketilmesinin sindirimi zorlaştırdığı, midede şişkinlik ve hazımsızlığa neden olduğunu belirterek, özellikle mide rahatsızlığı olanların etleri 24 saat bekletmelerini tavsiye etti.
Diyetisyen Sibel Bulut, Kurban Bayramı’nda sağlıklı beslenme konusunda tavsiyelerde bulundu. Bayramda etlerin bekletilmeden tüketilmesinin sindirimi zorlaştırdığını ifade eden Bulut, bekletilmeden yenen etin midede şişkinlik ve hazımsızlığa neden olduğunu kaydetti. Mide rahatsızlığı olanların etleri 24 saat bekletmeleri gerektiğine dikkat çeken Diyetisyen Sibel Bulut, bayramda etlerin kızartarak tüketilmesi yerine ızgara veya haşlama yapılmasının daha iyi olduğunu söyledi. Etlerin kendi yağıyla pişirilmesi, tereyağı ve ek yağ kullanılmaması gerektiğine vurgu yapan Bulut, “Güne hafif bir kahvaltı ile başlayın. Bayram namazına gidenler ve kurban kesme telaşında olan genellikle kahvaltı öğününü atlamaktadır. Evden çıkmadan önce bir bardak süt içmelerini ve hafif atıştırmalar önerilir. Az ve sık aralıklarla doğru beslenmeye özen gösterelim. Su içmeyi ihmal etmeyelim. Tümüyle et tüketiminden uzak duralım ve sebze ile destekleyelim. Çay ve kahvenin yerini bitki çaylarına tüketmeye özen gösterelim” dedi.
Kurban etlerini saklama koşullarından da bahseden Bulut, etlerin saklanmasının insan sağlığı açısından son derece önemli olduğunu kaydederek, "Etler küçük parçalar halinde, buzdolabı poşetlerinde, dolabın buzluk kısmında veya derin dondurucuda saklanmalıdır. Dondurulan etler kullanmak için buzluktan çıkarıldıktan sonra hemen pişirilmeli tekrar dondurulmamalıdır. Fazla tüketilen her şeyin sağlığınızı olumsuz etkileyeceğini de unutmayalım” şeklinde konuştu.