Halk Sağlığı Müdürü Ahmet Yener, İl Sağlık Müdürlüğü'nde düzenlenen törende, ''Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşu'' programı hakkında bilgi verdi.
     Bütün çocukların sağlıklı olma ve sağlığını korumak için yeterli beslenme hakkına sahip olduğunu dile getiren Yener, emzirmenin ise bebeklere ve çocuklara bu hakkı sağlayan en ideal yöntem olduğunu vurguladı.
     Hatalı anne sütü ve uygulamalarının önlenmesi, emzirmenin korunması, özendirilmesi ve desteklenmesine yönelik programın önemine vurgu yapan Yener, şunları kaydetti:
     ''Program, eğitimli sağlık personeli ile gebelikten itibaren anne adaylarını anne sütü ve emzirme konusunda bilgilendirmek, bilinçlendirmek ve doğum sonunda annelerin bebeklerini nasıl emzirecekleri konusunda eğitmek ve anne sütüne teşvik etmektir.''
     Konuşmaların ardından Göksun Devlet Hastanesi, Özel Megapark, Özel Vatan Caka ve Özel Elbistan Yaşam hastanelerinin yöneticilerine ''Bebek Dostu Hastane'' sertifikaları verildi.
     Törene, Vali Yardımcısı Dr. Erkan Bulgan, İl Sağlık Müdürü İlker Çitil, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Kamil Türkmen ve diğer ilgililer katıldı.