Euroleague’de tarihi bir başarı elde eden ve Türkiye'yi 15-17 Mayıs tarihleri arasında Madrid’de düzenlenecek Final Four’da temsil etme hakkı kazanan Fenerbahçe Ülker, Madrid yolculuğu öncesi basınla buluştu.

Etkinlikte basın mensuplarının sorularını cevaplayan Fenerbahçe Ülker Başantrenörü Zeljko Obradovic ve oyuncular, Fenerbahçe Ülker’in geride bıraktığı Euroleague macerasını ve Madrid’de oynanacak Final Four’u değerlendirdi. Medya gününde Başantrenör Zeljko Obradovic basın toplantısında, Final Four'da Real Madrid ile oynayacakları karşılaşmada motivasyonlarını çok yüksek tutmaları gerektiğini söyledi.

Madrid seyahati öncesinde medya gününde tüm Fenerbahçe Ülker oyuncuları hazır bulunurken, etkinliğe gösterilen yoğun medya katılımı da dikkat çekti.

Başantrenör Zeljko Obradovic, en büyük hedeflerinin Euroleague'de Final Four'a kalmak olduğunu ve bunu da başardıklarını belirtirken, Final Four öncesi takımdaki olumlu ve olumsuz yönlerinin sorulmasına şöyle cevap verdi:

"En olumlu yönümüz çok büyük bir motivasyon ile gideceğiz. Karakterimizi de çok güzel orada sergileyeceğiz. Olumsuz olarak ise sakat ve hasta olan oyuncularımız nedeniyle toplu antrenman yapamamız. Motivasyonumuzu çok yüksek tutmamız gerekiyor. Yüzde yüzyirmimizi vermemiz gerekiyor. Çünkü Real Madrid basket geleneği olan bir takım. Avrupa’nın en başarılı takımlarından birtanesi. Ve kendi sahasında bizi karşılayacaklar. Sıkıntı olan arkadaşlarımızı da toplayacağız ve önümüzde ki hafta hep birlikte çalışmaya başlıyoruz. En büyük olumsuzluklarımız sakatlıklar şuanda."

Geçen seneye göre takımda nelerin değiştiğine de değinen Zeljko Obradovic, "Kadromuzda değişikler oldu. Oyuncularımız bu sene çok daha konsantreler. Hayatlarındaki en büyük öncelik basketbol." ifadelerini kullandı.

Bir basın mensubunun 'Final Four'da Real Madrid'i elemeniz halinde kimle karşılaşmak isterdiniz?' sorusuna ise Obradovic, "Şuanda tek önceliğim Real Madrid. Onu düşünmüyorum şuanda." şeklinde cevap verdi.

Kimin daha favori olduğunun sorulmasına ise Obradovic, şöyle cevap verdi:

"Gazetecilerin ve kamuoyunun şuanda en çok konuştuğu konu bu. Kim favori, kim değil. Benim kişisel düşüncem dört takımında yüzde yirmibeş şansı var. O şansı kendinle oluşturmanla ilgili. Benim için favori veya sürpriz takım yoktur."

Mutlu olmaları için de bir çok sebep olduğundan bahseden başarılı çalıştırıcı, "Şuana kadar mutlu olmamız için birçok sebep var. Henüz önümüzde iki lig maçı var play off’daki sıralamamızı belirleyecek olan. Biraz önce bahsettiğim sıkıntılarda devam ediyor. Şuan için mutsuz olmak için hiçbir sebebimiz yok." diye konuştu.

Sarı lacivertli takımın Final Four'a ilk defa gitmesi hakkında ise tecrübeli antrenör, "Final Four’a Fenerbahçe Ülker ilk defa gidiyor. Bundan mutlu ve tatmin olmamamız gerekiyor. Daha büyük hedeflerle Final Four’da büyük başarılar elde etmek gerekiyor." şeklinde konuştu.

Transfer hakkında sorulan sorulara da cevap veren Zeljko Obradovic, "Çok gerçekçi olduğum için ve öyle bir olasılıkta olmadığına göre verecek cevabım da yok. Ben takımıma güveniyorum çok mutluyum onlarla. Herkes elinden geleni yaparsa sonuç ne olursa olsun bana yeter." diyerek sözlerini tamamladı.