Mersin’in Tarsus ilçesinde dünyaya gelen Zeynep Nur Yazlık bebeğin belinde renk değişimi ve kıllanma görülünce ‘gergin omurilik sendromu’ teşhisi kondu. Felç riski taşıyan bebek ameliyatla iyileşti.
Sadık - Rukiye Yazlık çiftinin geçtiğimiz şu anda 8 aylık olan kızları Zeynep Nur Yazlık’ın bel bölgesinde renk değişimi ve kıllanma görüldü. ‘Gergin omurilik sendromu’ teşhisi konulan küçük bebek, Medical Park Tarsus Hastanesi’nde ameliyat oldu. 3,5 saat süren operasyonu gerçekleştiren Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Ramazan Fesli, “Bebeğin felç geçirme ve ileriye yönelik yürüme bozukluğu, mesane-bağırsak kontrolü bozukluğu riski vardı” dedi.
Büyükanneler fark etti
Tarsus’ta yaşayan ve özel bir şirkette çalışan Sadık Yazlık ile ev hanımı eşi Rukiye Yazlık’ın, 23 Aralık 2015 tarihinde ilk çocukları olan kızları Zeynep Nur Yazlık dünyaya geldi. Minik kız 6 aylık olduğunda anneannesi ve babaannesi, bel bölgesinde renk değişimi ve kıllanma gördü. Bunun üzerine anne ve babası tarafından Mersin’deki bir kamu hastanesine götürülen ve MR’ı çekilen Zeynep Nur’da ‘gergin omurilik sendromu’ olduğu belirlenerek aileye “Ameliyat gerekiyor” denildi. Aile, bölgede sınırlı sayıda merkezde yapılan operasyon için Medical Park Tarsus Hastanesi’ni tercih etti.
Ender rastlanan bir hastalık
Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Ramazan Fesli’nin gerçekleştirdiği 3,5 saatlik ameliyatla küçük bebeğe ‘untethering omurilik serbestleştirilmesi’ operasyonu uygulandı. Ameliyatla ilgili bilgi veren Op. Dr. Ramazan Fesli, “Zeynep Nur’da, gergin omurilik sendromu nedeniyle felç geçirme ve ileriye yönelik yürüme bozukluğu, mesane-bağırsak kontrolü bozukluğu riski vardı. Bu hastalığa ender rastlanıyor. Teşhisi geciktikçe tedavisi zorlaşan bu hastalığın ameliyatı bölgemizde sınırlı sayıda merkezde yapılıyor. Ailelerin, bel bölgesindeki renk değişimi ve kıllanmaya duyarlı olması gerekiyor” dedi.