Çankırı İl Mili Eğitim Müdürlüğü’nün koordine ettiği Rehberlik ve Araştırma Merkezi tarafından yürütülen ‘Çocuklar Mutlu Yarınlar Umutlu Projesi’ kapsamında hazırlanan Çocuk İhmal ve İstismarını Önleme konulu afiş ve broşürler velilere dağıtılarak farkındalık oluşturuldu.

Rehberlik ve Araştırma Merkezi’nde görevli rehber öğretmenler ile okullardan gelen ve projeye gönüllü olarak destek veren rehber öğretmenler tarafından yapılan çalışmada, veliler ve öğrenciler özellikle internet ortamında çocuk istismarı konusunda bilgilendirildi. İlgi çeken ve yararlı bulunan etkinlikle kısa zamanda binlerce öğrenci velisine ulaşıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, “Çocuk istismarı ve ihmali dünyada milyonlarca çocuğu ve ailelerini etkileyen çok önemli bir toplumsal sorundur. Çocukların mutlu, yarınların daha umutlu olmasına katkı sağlamak amacı ile yapılan bu etkinlik ve hazırlanan afiş, broşürlerin; geleceğimizin teminatı olan değerli öğrencilerimize, velilerimize ve tüm eğitim camiasına faydalı olmasını diler, etkinliği hazırlayan ve görev alan Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü personeline ve gönüllü rehber öğretmenlere çok teşekkür ederim.” dedi.