Nevşehir Devlet Hastanesi’nde iki haftadır sürdürdüğü yaşam mücadelesini kaybeden hastanın organları 2 aileye umut ışığı oldu.

Nevşehir geçirdiği trafik kazası sonrası 112 Acil Sağlık ekipleri tarafından Nevşehir Devlet Hastanesi acil servisine getirilen 49 yaşındaki Sadakat Köksal, burada yapılan ilk müdahalenin ardından 3. basamak yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı. Köksal'ın, 2 haftadır yapılan tüm müdahalelere rağmen beyin ölümü gerçekleşti. Bunun üzerine ailesinin izni ile Sadakat Köksal’ın organlarının bağışı yapıldı.

Nevşehir Devlet Hastanesi’nde beyin ölümü gerçekleşen hastanın Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ve Malatya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden gelen Transplantasyon ekiplerince korneaları ve karaciğeri başarılı bir operasyonla alındı. Organlar daha sonra askeri helikopterle organ nakli bekleyen hastalara nakledilmek üzere Ankara ve Malatya’ya gönderildi.

Nevşehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Muhammet Çömçe, organ bağışı yaparak 2 aileye yeniden yaşama umudu verdikleri için aileye teşekkür ederek, başsağlığı diledi.