KAHRAMANMARAŞ (AA) - Kahramanmaraş'ta beyin ölümü gerçekleşen 83 yaşındaki hastanın karaciğeri ailesi tarafından bağışlanarak helikopterle Malatya'ya gönderildi.

Alınan bilgiye göre, beyin kanaması sonucu 19 Haziran'da Necip Fazıl Şehir Hastanesine yatırılan Hasan Gözlügöl'ün (83) beyin ölümü gerçekleşti. Hastanenin Organ Nakil Koordinatörü Mehmet Ali Düzkale'nin, Gözlügöl'ün ailesiyle görüşmesinin ardından hastanın organları bağışlandı. 

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Cerrahi Tıp Bilimleri ve Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ertan Bülbüloğlu başkanlığında 2,5 saat süren operasyonun ardından Gözlügöl'ün karaciğeri hastane bahçesine inen Sağlık Bakanlığına ait helikopterle, İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesinde tedavi gören bir hastaya nakledilmek üzere Malatya'ya gönderildi.

Prof. Dr. Bülbüloğlu, hastane çıkışında yaptığı açıklamada, organ naklinde Türkiye'nin artık belli bir yere geldiğini söyledi.

Nakiller konusunda her zaman helikopter ve uçakların hazır olduğunu dile getiren Bülbüloğlu, şunları kaydetti:

"Organ organizasyonunda önemli mesafeler katettik ama donör eksiği var. Canlı donör oldukça fazla ama kadavra donöründe sıkıntı var. Ama bugün buradaki görevli doktor arkadaşlarımız beyin ölümü gerçekleşen hastanın yakınlarıyla görüşerek organların bağışlanması sağladı. Bu hasta yakınları bana göre birer kahraman."

Organ Nakil Koordinatörü Düzkale ise 19 Haziran'da beyinde kanama şikayeti ile hastaneye yatan kişinin beyin ölümünün gerçekleştiğini, hasta yakınlarının fedakarlık göstererek babalarının organlarını bağışladığını kaydetti.

Düzkale, çıkarılan karaciğerin Malatya'da bir hastaya gönderildiğini, diğerlerinde ise araştırmaların devam ettiğini söyledi.

Babasının ölümünden duyduğu üzüntüyü dile getiren Salman Gözlügöl ise çaresizce bekleyen bir kişiye umut olmaktan duyduğu mutluluğu aktardı.