Bingöl Sağlık Gönüllüleri Derneği (BİNSADER), 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, sağlık personellerine çok büyük sorumluluk düştüğü belirtildi.

BİNSADER Başkanı Dt. Alper Karabağ'ın yapmış olduğu yazılı açıklamada, ''14 Mart 1827 tarihinde 'Tıbhane-i Amire ve Cerrahhane-i Amire' adlı tıp okulunun açılışı, ülkemizde modern tıp eğitiminin başlangıcı olarak kabul edilmektedir. Tıp Bayramı, ilk kez, 1. Dünya Savaşı sonunda İstanbul'un işgal edildiği günlerde, yabancı işgal kuvvetlerine karşı tıp öğrencilerinin bir tepkisi olarak 1919 yılında kutlandı. Günümüze kadar gelen bu 14 Mart kutlamaları, artık içinde bulunduğu haftayı da kapsayacak şekilde 'Sağlık Haftası' olarak kutlanmaktadır.'' ifadeleri yer aldı.

''İnsanlarının hayatta unutmaması gereken en önemli şey sağlıktır ve sağlık personeli topluma karşı çok büyük bir sorumluluk üstlenmiştir.'' diyen Karabağ, ''İnsanı yaşatmayı ve acısını azaltmayı, insanlığa daha sağlıklı bir yaşam sunmayı ilke edinen; bu kutsal, saygın ve onurlu mesleği yerine getiren, en zor koşullarda bile özveriyle çalışan, bir nefeslik sıhhatin bile değerinin ölçülemeyeceğinin bilincinde olan insanlar sağlık çalışanlarıdır. Bu kutsal saygın ve onurlu mesleği büyük fedakârlıkla yerine getiren, en güç koşullarda bile sağlık hizmetlerinin her alanında özveriyle çalışan, başta hekimlerimiz olmak üzere tüm sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramı'nı içtenlikle kutlar, bu kutsal mesleğe verdikleri emeklerden dolayı teşekkür eder, sevgi ve saygılarımı sunarım.'' dedi.