Kahramanmaraş'ta kurulan Dr. Cuma Sabun Muayenehanesi'nde Biyorezonans/Biyofrekans ile alerji, bağımlılık, romatizmal hastalıklar gibi pek çok hastalık tedavi ediliyor.

Dr. Cuma Sabun Biyorezonans/Biyofrekans ile alerji tedavisinin nasıl yapıldığını açıkladı.

Biyorezonans/Biyofrekans Nedir?

Biyorezonans aynı zamanda biyofrekans ve biyofeedback sistemi olarak ta ifade edilmektedir.

Titreşim Tıbbı ya da biyofrekans terapileri, cihazlar yardımı ile canlı organizmada enerjetik ve frekans bazlı değişiklikler yapmayı amaçlayan ve yapılan terapilerin genel ismidir. Titreşim Tıbbı insan vücudunda çevresel/dışsal etkilerle normalin dışına çıkmış elektromanyetik yapının normale getirilmeye çalışılması ve bu şekilde hastalanmış organ veya sistemin tedavisine yardımcı olunabilmesi amacını taşır.

Hücreler arasındaki ve vücudun bütünü içindeki iletişimi bozan yabancı frekansların ortadan kaldırılması vücut üzerindeki stresi ortadan kaldırır ve sistemin düzgün biçimde işleyebilmesini sağlar. Düzgün işleyen bir sistemde hastalık oluşmaz ya da oluşan hastalık sistemin üzerindeki stresin ortadan kaldırılması ile geriye döndürülebilir. Biorezonans önce vücut üzerinde nasıl bir baskı olduğunun araştırmasını yapar. Bu baskı ağır metaller, alerjiler, zehirli maddeler, enfeksiyonlar, az bilinen parazitler, bulunamayan mantar enfeksiyonları, çevredeki yoğun elektrik alanlar ya da yaşanılan bölgenin coğrafi özelliklerinin kişide yarattığı etkiler olabilir. Biorezonans tüm bu zarar vermesi muhtemel faktörleri test edebilir. Bünye üzerinde saptanan baskılayıcı – zarar verici maddenin- faktörün frekansı ortadan kaldırılır. Bünyenin içindeki enerji akış yolları temizlenir. Sistemin düzgün işlemesi sağlanır. Teknolojinin kullanılmaya başlandığından beri edinilmiş tecrübeler sunucu 400 kadar hastalıkta standart tedavi protokolleri belirlenmiştir. Her yıl yapılan kongrelerde dünyanın değişik ülkelerinden gelen biorezonans kullanıcısı doktorların ve biorezonans uygulayıcısı alternatif tıp mensuplarının tecrübelerini paylaşıyoruz. DÜnyadan devamlı gelen ve farklı hastalıklar için dökümente edilen başarılı tedavi örnekleri gerçekten çok cesaret vericidir. Biorezonansa “sağlıkta yeni çağın habercisi” denmesinin sebebi de budur.

Biorezonans ile Tedavi Nasıl Yapılmaktadır?

Biyorezonans ile tedavi bir cihaz aracılığı ile yapılmaktadır. Bizim kliniğimizde kullandığımız cihazın markası TRİKOMBİN dir. Tedavi öncesinde yukarıda belirtildiği gibi o kişideki yabancı frekansları tespit etmek için hastadan parmak ucundan kan alınmakta ve 6400 madde üzerinden tarama yapılmaktadır. çıkan test sonucuna göre hasta haftalık seanslar şeklinde tedaviye alınmaktadır. Tedavi süresi her hastada farklı olabilmektedir bu durum hastanın test sonucuyla ilgilidir ve yaklaşık 3 ay sürebilmektedir. Seanslarda hastaya cihazın elektrotları bağlanmakta ve hasta yaklaşık 1.5 saat oturduğu yerden tedavi olmaktadır. Oldukça konforlu bir tedavidir çünkü hastaya herhangi girişimsel bir işlem yapılmamaktadır.

Biyorezonans Yani Biyofrekans/Biyofeedback Yöntemiyle Alerji Tedavisi Nasıl Yapılmaktadır ?

Bu yöntem Almanya'da yaklaşık olarak 40 yıldır uygulanmakta Türkiye'de ise yaklaşık 15-20 yıldır uygulanmaktadır. Sağlık Bakanlığı sistemi biyofeedback olarak tanımaktadır.

Yöntemin temelinde her maddenin bir frekansı yani titreşim bilgisi olması esası vardır ve işlemler frekanslar üzerinden yapılmaktadır. Yani çevremizdeki bütün maddelerin bir frekans değeri vardır örneğin bir kavak ağacı poleni ile çam ağacı poleninin kendilerine ait birbirinden farklı frekans değerleri mevcuttur.

Tedavi bir cihaz aracılığıyla yapılmakta ve hastalara elektrotlar bağlanarak frekans gönderilmektedir. Hastaya herhangi bir ağrılı girişimsel işlem yapılmamaktadır(iğne, ilaç gibi) ve hasta oturduğu yerden tadavisini olmaktadır. Tedavi olacak kişi haftalık olarak seanslara alınmakta ve bu seanslar yaklaşık olarak 1,5 saat sürmektedir.

Yöntem birçok durumda kullanılmakta(alerji, sigara bıraktırma, egzema, ürtiker, astım, bağırsak tembelliği, migren, kanser gibi) olup ana kullanımı yeri ve çıkış noktası alerji üzerinedir. Alerji üzerine başarısı kişinin yaşı ve tadaviye uyumuna bağlı olarak %80'lere ulaşmaktadır.

Tedaviden önce hastaya ayrıntılı bir muayene yapılmakta ve parmak ucundan kan örneği alınmaktadır. Bu işlem yaklaşık 1-1,5 saat sürebilmektedir. Alınan kan örneği üzerinden frekans bazında ayrıntılı bir alerji testi yaplmakta ve tedavi bu test sonucuna göre planlanmaktadır. Testte 6400 madde üzerinden tarama yapılmakta ve bu taranan maddelerin içerisinde yiyecek, içecek, giyecek maddeler, polenler, tozlar, kimyasallar, ağır metaller, bakteriler, virüsler, mantarlar, parazitler yani hastalık oluşturabilecek yabancı frekanslar bulunmaktadır. Esasında sadece alerji değil başka hastalıklarda oluşturabilecek tüm durumlar değerlendirilip tedavi edilmektedir. Yani hastalık değil hasta tedavi edilmektedir.

Tedavi süresince kişide tesit edilen maddelere göre katı perhiz/diyetlerimiz olmakta olup bu perhiz/diyetlerde yeme, içme ve dokunmakta dahil olmak üzere her türlü temas yasaklanmaktadır. Perhiz/diyetler eğer kişide tespit edilirse majör dediğimiz 5 maddeye karşı olmaktadır. Bu 5 madde şunlardır: 1) Buğday, 2) İnek sütü, 3) Yumurta, 4) Maya, 5) Şeker.

Tedavi süresi kişinin çıkacak olan test sonucu ve pehizlere uyumuna göre değişmekle birlikte 3-4 ay sürebilmektedir

Web Sitesi: www.marasbiofrekans.com/

İletişim : 0530 467 71 47