Türk Hastane Enfeksiyonları ve Kontrolü Derneği ile Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi işbirliğiyle, hastaların enfeksiyondan korunması amacıyla bölgedeki sağlık çalışanlarına eğitim verildi.

Bu yıl birincisi düzenlenen eğitimler Balcalı Hastanesi Hipokrat Toplantı Salonunda yapıldı. İki bölüm halinde gerçekleştirilen seminerin ilk bölümü iki oturumdan oluşan ve teorik bilgilerin yer aldığı sunumlarla geçti. İkinci bölümde ise maketler üzerinde çeşitli malzemelerin nasıl kullanılması gerektiğine yönelik pratik anlatımlar yapıldı. Adana ve çevre illerdeki hastanelerden gelen katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği seminerde, teorik ve maket kullanılarak yapılan uygulamalı kısımlarda aynı zamanda aktif katılımda sağlandı.

Özellikle ventilatör ilişkili pnömoni ve kateter ilişkili kan dolaşımı enfeksiyonu kontrol önlemlerinin ele alındığı eğitim programından katılımcılar da büyük fayda sağladı.

Doç. Dr. Gül Ruhsar Yılmaz ile birlikte organizasyonu gerçekleştiren Yrd. Doç. Dr. Aslıhan Candemir Ulu, katılımdan duydukları memnuniyeti dile getirerek, bu tür eğitimlerin enfeksiyon riskini azalttığına vurgu yaptı. Ulu, katılımcıların gerek teorik gerekse pratikte aldıkları bilgilerle hastaların enfeksiyondan korunmasında büyük katkı sağlanacağına inandığı ifade etti.