Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Cevdet Murat Akagün, burun estetiğine ilişkin, "İyi yapılmış burunda farkı hissettiren detaylardır. Bu detayların ortaya çıkması 6 ay ila 12 ayı bulabilir” dedi.
Ameliyat sonrası hemen burun şeklinin belli olup olmayacağı şeklinde sık sorulan bir soruyla karşılaştıklarını anlatan Op. Dr. Cevdet Murat Akagün, “İnsanlar bir şeye karar verdiklerinde bunu hemen elde etmek isteyeceklerdir. Genel kural olarak ödüllerini, olumlu şeyleri hemen isterler. Estetik burun ameliyatından sonra da sonucu hemen anında görmek istemelerinden doğal bir şey olamaz. Burun estetik ameliyatı elbise dikmek gibidir. Bir farkla, elbiseyi terziden aldığınızda son şeklini almıştır. Estetik burun ameliyatı sonrası ise burun hemen şeklini almaz. Tabiki kabaca değişimi farkedersiniz ama arzu edilen sonucu görmeniz biraz zaman alacaktır. Bu süreç bazen haftaları bulabilir. Acele etmemek gerekir. Önemli olan bu sürecin hep olumlu sonuca doğru seyretmesidir. Burun gün be gün güzelleşmelidir. İyi yapılmış burunda farkı hissettiren detaylardır. Bu detayların ortaya çıkması 6 ay ila 12 ayı bulabilir” dedi.
Ameliyat sonrası burun bandajlamanın amacının şişliklerin hızla inmesini sağlama ve burunu darbelerden korumak olduğunu belirten Op. Dr. Akagün, “Bandaj yapılmaz ise şişlikler biraz daha geç iner, ama nihai sonuç değişmez. İyi yapılmış bir burnu asla yadırgamaz ve kısa zamanda adapte olursunuz” dedi.
Sinüzit ameliyatı ile birlikte aynı anda estetik burun ameliyatı yapılmasının bir mahsuru olmadığını kaydeden Op. Dr. Akagün, “Daha önce estetik burun ameliyatı oldum, istenilen sonuç alınamadı. İkinci ameliyat zor mudur? En erken hangi zaman aralığında olabilirim? Ne kadar sorunlu olursa olsun gerekirse ikinci bir ameliyatla sorun çözülebilir. Ek bir zorluğu yoktur. Birinci ameliyattan en erken altı aydan sonra yapılmalıdır” şeklinde konuştu.