Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığına bağlı Çevre Koruma Ve Kontrol Şube Müdürlüğü vektörle mücadele hizmeti vermektedir.

Bu hizmet kapsamında kullanılan biyosidal ürünlere ilişkin Akdeniz Üniversitesi öğretim görevlisi Doç. Dr. Hüseyin Çetin Çevre Koruma ve Kontrol Şubesi yetkilileri katılımlarıyla etkinlik testleri çalışmaları gerçekleştirildi.

Kahramanmaraş ili sınırı içerinde bulunan üreme alanlarından toplanan karasinek ve sivrisinek larvaları, projede kullanılan larvasit ürünleri ile laboratuar şartlarında etkinlik testleri gerçekleştirildi. Testlerin sonucun da başarı ile istenilen sonuçlara ulaşıldı.

Programın ikinci gününde Doç. Dr. Hüseyin Çetin sunumuyla Vektör Mücadelesinin Temel Sorunları adlı bilgilendirme semineri Büyükşehir Belediyesi toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Seminere, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İbrahim Ulaş, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Saim Ata, Çevre Koruma ve Kontrol Şubesi Müdürü Ufuk Habib Gözler katıldı.