Çankırı, 112 Acil Sağlık Hizmetleri’ne kazandırılan 7 ambulans Karatekin Parkı'nda kar yağışı altında yapılan törenle görev yerlerine dağıtıldı. Törene Vali Vahdettin Özcan, vali yardımcıları, ilçe kaymakam ve belediye başkanları, İl Genel Meclis Başkanı Ruhi Şeker, daire müdürleri ile sağlık çalışanları katıldı.

Törende konuşan İl Sağlık Müdürü Dr. Halil Nevzat Yetkin, 112 Acil Sağlık Hizmetleri 18 ayrı noktada bulunan 18 Acil Yardım İstasyonu ile verildiğini ifade ederek, “Hizmetler 3 tanesi kar paletli, 1 tanesi obez ve yoğun bakım olmak üzere toplam 28 ambulans ile verilmektedir” dedi. Yapılan planlama doğrultusunda; yeni gelen ambulansların hizmete sunulması ile mevcut araçlardan 3 tanesi Hek'e ayrılacağını, 1 aracın ise eğitim ambulansı olarak kullanılacağını vurgulayan Yetkin, “Ayrıca halen Çankırı Devlet Hastanesi'nde il dışına vaka nakli için kullanılmakta olan obez ve yoğun bakım ambulansı da gerçek amacına yönelik kullanılmak üzere Komuta Kontrol Merkezi'nde bekletilecekti” ifadelerini kullandı.

Vali Özcan da yaptığı konuşmada, “Hizmet dâhil olan 7 ambulans ile birlikte il merkezinde 12, Atkaracalar’da 2, Bayramören’de 1, Kurşunlu’da 2, Çerkeş’te 3, Ilgaz’da 3, Yapraklı’da 1, Kızılırmak’ta 2, Eldivan’da 1, Şabanözü’nde 2, Orta’da 2 ve Korgun’da 1 ambulans olmak üzere 32 ambulans ile hizmet verilecektir” dedi.

Konuşmaların ardında Vali Özcan, ambulansın şoför koltuğuna oturarak yetkililerden bilgi aldı. Tören, Vali Özcan’ın ambulansların anahtarları teslim etmesi ile son bundu. Tören sonrası ambulanslar sirenlerini çalarak şehir turu yaptı.