Çankırı Belediyesi Evde Bakım ve Sosyal Destek Protoküne imza attı. Sağlık Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı işbirliği ile gerçekleştirilen ve Çankırı'nın pilot il seçildiği 'Evde Sağlık, Bakım ve Sosyal Destek Hizmetlerinde İşbirliği Projesi' protokolü imzalandı. Belediye 4. kat toplantı salonunda gerçekleşen protokol imza törenine Vali Vahdettin Özcan beraberinde protokolün tarafları Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Tahsin Yıldırım ile Halk Sağlığı İl Müdürü Halil Nevzat Yetkin katıldı.

27 Şubat 2015 tarihinde yayımlanan yürütmeye ilişkin olarak projeyi ilk uygulayacak pilot iller arasında Samsun'la birlikte yer alan Çankırı, evde sağlık, bakım ve sosyal destek hizmetlerinin protokol çerçevesinde gerçekleştirileceği öncü il olacak.

Vali Vahdettin Özcan, törende yaptığı konuşmada Çankırı Belediyesi’nin yıllarca yürüttüğü projelerin imzalanana protokol sayesinde resmi bir hal kazanarak üç kurum tarafından işbirliği ile yürütüleceğini belirtti. Vali Özcan, projeye verdiği destekten dolayı Sağlık Bakanı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı ve İç İşleri Bakanı’na da şükranlarını ileterek Çankırı’da uygulanacak projenin protokol imzasını atmaktan onur ve gurur duyduğunu ifade etti. “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın!” mantığını bu protokol ile pekiştireceklerini belirten Vali Özcan, belediye tarafından yıllardır başarı ile yürütülen sosyal çalışmaların, Çankırı'nın pilot il seçilmesine vesile olduğunu düşündüğünü kaydetti.

Konuşmasında 'Devlet Baba' geleneğine vurgu yapan Belediye Başkanı İrfan Dinç de imzalanan protokol sayesinde sosyal devlet anlayışı ile halkla bütünleşerek onların dertlerine çare olmanın öneminin burada kendini tekrar gösterdiğinin altını çizdi. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na teşekkürlerini sunan Dinç, devletin kurumları ile birey arasında duvarların yıkıldığını belirterek “Devlet Baba geleneği ile halk ve devlet iç içe geçmiş durumda. Bu geleneği yaşatan herkese yürekten teşekkür ediyorum. Bu müşterek çalışma ile vatandaşlarımızın hayır duasını almaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Evde bakım, sosyal destek ve benzeri hizmetlere ihtiyaç duyan hasta, engelli ve yaşlı vatandaşların yeniden tespit edileceği ve her türlü ihtiyaçlarının karşılanacağı protokolün koordinatörlüğünü beş yıl boyunca Çankırı Belediyesi yürütecek.