Diyetisyen Gizem Şeber, çayın insan sağlığı üzerindeki etkileri hakkında bilgi verdi. Çay tüketiminin kanın homosistein düzeyi ile ters ilişki oluşturduğunu dile getiren Şeber, "Çay tüketiminden 30 dakika sonra tansiyonda hafif bir artış gözlenir. Sonrasında tansiyonun normale döner." dedi. Çayın kalp krizi riskini de azalttığını kaydeden Şeber, günde bir kupa çay tüketiminin kalp krizi riskini yüzde 44 oranında azaltabileceğini vurguladı.

Diyetisyen Şeber, çayın barındırdığı diğer özeliklerini ise şöyle sıralıyor: "Yeşil çay ve siyah çayın antioksidan kapasitesi; sarımsak, ıspanak, karnabahar ve Brüksel lahanasından daha fazladır. Tek bardak çayın, 30-60 dakika içerisinde kanda antioksidan seviyesini yükselttiği gözlenmiştir.

300 ml suya hazırlanmış yeşil çayın (3 kupa) tüketiminden sonra kan antioksidan seviyelerinde ciddi artışlar oluşmuştur. Çin'de yapılan bir çalışmada, 40 erkek sigara bağımlısına 7 gün boyunca günde 6 kupa yeşil çay tükettirildiğinde, DNA hasarında ve serbest radikal üretiminde azalma olduğu saptanmıştır."