Bursa Çekirge Devlet Hastanesi Zübeyde Hanım Ek Hizmet Binası 1.basamak riskli gebelik yoğun bakım ünitesi hizmete açıldı.

Açılış, Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Rüstem Aşkın, hizmet başkanları, sağlık çalışanları ve hasta yakınları tarafından yapıldı. Ünite ile bilgi veren yoğun bakım sorumlusu Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Nihat Bayrak, gerek kliniklerde tedavi gören, gerekse acil olarak yatan riskli hastalar için yoğun bakım ünitesine ihtiyaç duyulduğunu ifade etti. Bayrak, riskli gebelik yoğun bakım ünitesi ile bu eksikliğin giderildiğini, güvenli hasta takibi ve bakımı için gerekli şartların sağlandığını belirtti.

Çekirge Devlet Hastanesi Yöneticisi Uzm. Dr. Kayhan Sonkur ise, daha önce riskli gebeler veya komplike kadın hastalıkları vakalarının izlenmesinde zorluklar yaşandığını hatırlatarak, “Bu sebeple hastaları yeri geldiğinde sevk etmek zorunda kalıyorduk. Ek hizmet binamızda, birini kat servis, ameliyathane ve bunlara bağlı bölümlerin revizyonu ile hastanemize kazandırılan 1. Basamak yoğun bakım ünitesi sayesinde başka hastanelere sevkin önüne geçilmiş oldu. En önemlisi de kısa zamanda tedaviye başlanmış