Sağlık Bakanlığı’nın, anne sütünün özendirilmesi ve annelere emzirme konusunda doğru alışkanlıkların kazandırılması için hastaneleri teşvik amacı ile "Bebek Dostu Hastane" projesi kapsamında Bursa Çekirge Devlet Hastanesine plaket verildi.

Hastanenin en son 1992 yılında bu unvanı aldığını belirten Bursa Çekirge Devlet Hastane Yöneticisi Uzm. Dr. Kayhan Sonkur, “Bebek Dostu” hastane unvanlarının yenilenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Emeği geçen sağlık çalışanlarına teşekkür etti.

Dünya Sağlık Örgütü’ nün önerdiği ve yürütülen program kapsamında “bebeklerin doğumdan hemen sonra emzirmeye başlatılması, ilk 6 ay sadece anne sütü verilmesi ve 6. aydan sonra uygun besinlerle beraber emzirmenin 2 yaşına kadar devam etmesi amaçlanıyor. Eğitim alan ve hastanelerinde doğru anne sütü uygulamalarını yerleştiren hastaneler

ziyaret edilerek, uluslararası düzeyde hazırlanmış standart bir form çerçevesinde değerlendirilmekte ve başarılı uygulamalar yapan, hastaneler. “Anne Sütü Komitesi “ kararı ile “Bebek Dostu Hastane” olarak belgelendiriliyor.