Formülü üzerine en çok hikaye uydurulan Coca Cola'nın içeriğine dair gerçek bir bilgi ortaya çıktı. Kolanın tadını artırmak için aşırı şeker kullanıldığı yönündeki iddialara Coca Cola Avrupa Koordinatörü James Quincey ilk kez cevap verdi. İngiliz BBC kanalındaki ”˜Newsnight' programına katılan Quincey, "Çoğu insan bir kutu kolanın içinde ne kadar şeker olduğunun farkında değil. Mesela bir sinema boyu kolanın içinde 44 kaşığı şeker bulunuyor" dedi.

Boyutlarda ve şeker oranında kısıtlamalara gidileceğini belirten Quincey, "Bazı şeyler değişmek zorunda" diyerek bu yönde çalışmalar yapılacağına işaret etti.

Bir kutu kolanın 6 çay kaşığı şeker içerdiğini de açıklayan Quincey, bunun bir bardak kapuçino ya da bir ay çöreğinin yarısına denk olduğunu belirtti. Ancak bu şeker oranının günlük sınırın üzerinde olduğunu da ekledi. Sunucu Jeremy Paxman, Quincey ve şirketini bunun sağlıklı olmadığı şeklinde eleştirince, "Bunu yapmamız şart değil, sadece enerji sağlıyor. Ancak milyonlarca insan bizim ürünlerimizi lezzetli buldu" şeklinde konuştu. Aynı zamanda ürünlerin içeriği ve kalori bilgileri konusunda tüketiciyi bilgilendireceklerini belirten Quincey, çocuklar, gençler ve yaşlılar şeklinde şeker oranları belirtileceğini, tüketicinin de buna göre ürünü tüketebileceğini belirtti.

Kaynak: Haber7