Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu tarafından hayata geçirilen ve ülke genelinde yaygınlaştırılması istenen 'Ben de Fırçalıyorum Projesi' kapsamında Karaman'da 100. Yıl Ortaokulu'nda öğrencilere diş fırçası ve macunu dağıtıldı.

Karaman Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği öncülüğünde, Milli Eğitim ve Halk Sağlığı Müdürlüklerinin iş birliği ile hazırlanan programa Vali Murat Koca, Vali Yardımcısı Erkan Karahan, Genel Sekreter Dr. Ayhan Erenoğlu, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ali Rıza Altunsoy, Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu ile kurumların daire başkanları katıldı.
Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Ayhan Erenoğlu öğrencilere yaptığı konuşmasında ağız diş sağlığının önemine dikkat çekerek, ülke olarak ağız diş sağlığı ve bakımı konusunda Avrupa ülkelerinden maalesef çok geride olduğumuzu belirtti.

Dr. Ayhan Erenoğlu, "Bütün hastalıkların ana kaynağından biri de ağız diş sağlığı ile ilgilidir. Eğer yeterince çiğnenmemiş bir lokma bizim öncelikle sindirim sistemimize sıkıntı verir. İleri düzeydeki diş problemleri kalp, böbrek gibi hayati organlarımızı bile olumsuz etkileyebilir." dedi. Ağız ve diş bakımı bilincinin ilkokul çağlarında oluştuğuna da değinen Genel Sekreter çocuklara "Dişlerimizin kıymetini kaybetmeden önce bilelim. Belirli yaştan sonra yapılan diş nakli, protezler gerçek dişlerimiz kadar kaliteli ve sağlam olmuyor. Sizin dişleriniz çok güzel onlara güzelce bakın." tavsiyesinde bulundu.

Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu da diş temizliğinin ve bakımının, insan sağlığının yanında estetik olarak da önem arz ettiğini ifade etti. Vali Murat Koca ise öğrencilere, "Siz, siz olun, lütfen dişlerinize iyi bakın. Çünkü ileriki yaşlarda yapılan dişler ana dişlerin yerini tutmuyor. Diş tedavisi için hem zaman gerekiyor hem de ekonomik açıdan oldukça pahalı oluyor. Bu nedenle dişlerinizin bakımına önem verin." diye seslendi.

'Ben de Fırçalıyorum' kampanyası kapsamında düzenlenen programda ayrıca Karaman Ağız Diş Sağlığı Merkezi diş hekimlerinden Dt. Belgin Oral Taşkın öğrencilere, diş fırçalamanın önemi ve doğru diş fırçalama tekniklerini anlattı. Ardından öğrencilere diş fırçası ve macunları hediye edildi. Kampanya kapsamında öğrencilere yaklaşık 7 bin diş fırçası ve macunu dağıtılacağı bildirildi.