Kısa süre içerisinde tüm dünyayı esir alan Corona Virüsü (COVİD-19) pek çok kişiyi etkileyerek solunum yolları rahatsızlığına sürüklemektedir. Hatta bu durum bazı zamanlarda ölüm ile sonuçlanmaktadır. Tedavi çalışmaları hala devam eden Corona virüsü üzerindeki çalışmalar sürekli olarak devam etmektedir. Tüm dünya çapında ciddi etkileri bulunan bu virüs ortaya çıktığı andan itibaren oluşan yeni bilgiler ile panik yaratmaktadır. Bu bilgilerin en bilineni ise Corona virüsünün evcil hayvanlara geçip geçmeyeceğidir. Corona virüsü yalnızca insanlara aracılığı ile bulaşan bir virüs olmasına rağmen özellikle sosyal medyada büyük bir kitle Corona virüsünün evcil hayvanlar üzerinde de risk bulundurduğunu konuşmaktadır. Peki, bu iddianın ne kadarı doğrudur? İşte, Corona virüsünün evcil hayvanlara etkisi…

İnsandan Evcil Hayvanlara Korona Bulaşır Mı?
Öncelikle şunu belirtmekte fayda var ki Corona virüsü yalnızca insanlarda bulunmaktadır. Ve insanlara bulaşmaktadır. İnsanlardan hayvanlara ya da hayvanlardan insanlara geçmesi gibi bir durum söz konusu değildir. Dünya Sağlık Örgütü, Corona virüsü konusunda yalnızca insanları risk grubu altında görmektedir. Evcil hayvanlar konusunda herhangi bir açıklamada bulunulmamıştır. Şu ana dek korona virüsünün insanlardan evcil hayvanlara veya ecvil hayvanlardan insanlara geçtiğine dair bilimsel bir kanıt bulunmamaktadır. Yani kedi ve köpek sahiplerinin evcil hayvanlarının taşıyıcı olduğunu düşünerek endişe etmesine gerek yoktur. Virüs evcil hayvanlara geçmese bile evcil hayvan sahipleri kendilerine dikkat ederek evcil hayvanlarının bakımını aksatmamalıdır.

Kedi ve Köpekler Risk Altında Değil!
Dünya Sağlık Örgütü, Corona virüsü (COVİD-19) ortaya çıktığı günden beri güncel olarak bilgilendirme yapmaktadır. Bu bilgilendirmeler göz önüne alındığı zaman evcil hayvanlar konusunda hiçbir risk bulunmadığı saptanmaktadır. Çoğu evcil hayvan sahibi evcil hayvanlarına virüs geçirebileceklerinden endişe etmektedir. Bunun da yanı sıra başta sokak hayvanları olmak üzere insanlar hayvanlardan virüs kapabileceğinden korkmaktadır. Dünya Sağlık Örgütü, kedi-köpek gibi hayvanların asla taşıyıcı niteliği taşımadığını ve herhangi bir risk altında olmadığını bildirmiştir. Corona virüsünün tedavisi bulunana kadar evcil hayvanınız konusunda daha sakin bir tutum sergileyebilirsiniz. Hayvanlar, taşıyıcı grubunda yer almamaktadır. Fakat köpeğinizi yürüyüşe çıkardıktan sonra patilerini su ve sabun ile dezenfekte etmenizde fayda var.
Evcil Dostlarınız İçin Kendinize Dikkat Etmelisiniz!

Yanlış Haberler ile Panik Yapmaya Gerek Yok!

Corona Virüsü Esnasında Sokak Hayvanlarını Unutmamalısınız!
Corona virüsü kedi ve köpeklere herhangi kötü bir etki yaratmamaktadır. Bu nedenle özellikle virüs vardır korkusu ile sokak hayvanlarından uzak durmanız gerekmemektedir. Virüs nedeni ile karantinaya giren kişi sayısı bir hayli fazla ve bu sayı her geçen gün büyük bir hızla artmaktadır. Bu durumda ise sokak hayvanlarının su ve yiyecek ihtiyaçları karşılanamamaktadır. Bu durumda en doğru şey tabii ki de karantina altına girmek olacaktır, fakat tüm önlemlerinizi alarak 5 dakika sokağa çıkabilir ve sokakta yaşayan dostlarımıza yiyecek, su ve sevgi ihtiyacını verebilirsiniz. Taşıyıcı sınıfına girmedikleri için sokak hayvanlarını sevmekten çekinmeyin. İnsanların sokakta az zaman geçirdiği saatleri tercih ederek sokak hayvanlarını ziyaret edebilirsiniz. Onların tek ihtiyacı olan şey sevgi!