Çukurova Üniversitesi ve Verem Savaş Derneği işbirliği ile Adana yeni bir yatırıma daha kavuşuyor. Çukurova Üniversitesi Yönetimi, bölgeye hizmet edecek olan Onkoloji Dal Hastanesi’nin yapımı için protokol imzaladı.
Çukurova Üniversitesi Balcalı yerleşkesi içerisinde yer alacak Onkoloji Dal Hastanesi’nin proje aşamasının tamamlanmasının ardından Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar ve Adana Verem Savaş Derneği Başkanı Levent Etiz protokolü imzalayarak inşaat yapım işine start verdi.

19 bin 600 metrekare alana sahip, 190 yatak kapasiteli ve 92 ayaktan tedavi ünitesi ile hizmet verecek Onkoloji Dal Hastanesi protokol töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, projeyi çok önemsediklerini belirterek bu uygulamanın kente örnek olacağını söyledi.

Böylesine hayırlı bir işe vesile olmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar konuşmasına şöyle devam etti; “Hastanemizin en mağdur hasta grubu hematoloji ve onkoloji servislerinde tedavi görenler. Bu hastalarımız uzun süreli tedavi almak zorunda olan kişiler olduğundan Balcalı Hastanemize sık sık gelip gitmek zorundalar. Ancak şu andaki fiziki yapımızla onlara konforlu hizmet veremediğimizi düşünüyorum. Çünkü hastanemizde hali hazırda poliklinik, görüntüleme, laboratuvar hizmetleri ayrı ayrı binalarda veriliyor. Hastamız buraya geldiğinde hepsini tek tek gezmek durumunda. Bu hasta için hem zaman kaybı, hem de sıkıntı yaratan bir durum.”

Protokolü imzalanan hastanenin hizmete girdiğinde hastaların bu fiziki mekânın verdiği yükten kurtulacağını aktaran Prof. Dr. Kibar, “Çünkü hastamız kapıdan girdiğinde poliklinik, laboratuvar, kemoterapi, gerektiğinde kemik iliği nakli merkezinden hizmeti aynı anda alıp çıkacak. Tüm bu hizmetleri alabilmesi için ayrı ayrı yerleri dolaşmak zorunda kalmayacak. Onkoloji hastalarımızın tüm hizmetleri aynı anda almasına olanak tanıyacak olan bu kompleks yapının bir an önce hayata geçmesini çok önemsediğimizi belirtmek isterim.”

Adana Verem Savaş Derneği Başkanı Levent Etiz ise ilk etapta 100 yataklı olarak düşündükleri hastane projesi ile ilgili desteğin Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar’dan geldiğini belirterek, “Sayın Prof. Dr. Kibar’ın önerisi ve desteğiyle projemiz birden iki katı yatak kapasitesine çıkarak 190 oldu. Bu tür yatırımların sivil toplum kuruluşlarına ve derneklere örnek olacağına inanıyorum.” dedi.

Dernek yöneticileri, Rektör Yardımcıları ve Danışmanları ile Balcalı Hastanesi Yönetimi'nin de katıldığı törende, konuşmaların ardından Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar ve Dernek Başkanı Levet Etiz Onkoloji Dal Hastanesinin protokolünü imzaladı.