Türkiye'nin Wuhan'ı olma yolunda ilerleyen Kahramanmaraş'ta korona virüsü patlama yaptı. Geçtiğimiz günlerde açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: 'Kahramanmaraş'ta korona virüsünün artışı, tüm Türkiye için risktir ' ifadelerini kullandı.

Kahramanmaraş'ın korona virüs haritası kırmızıya dönerken, tüm şehirde virüs hızlı bir şekilde yayılmaya devam ediyor.

Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Feyzullah Eren Aşçı, İYİ Parti İl Başkanı Ahmet Çabukel ve birçok siyasi korona virüsüne yakalanırken, yüzlerce vatandaş ise virüs ile mücadele etmeye devam ediyor.

Tedavileri devam eden İl yönetimi, sosyal medya hesaplarından vatandaşlara uyarılarda bulunuyor. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 7 Kasım'da Kahramanmaraş'ta katılacağı kongreye katılması pek sağlıklı bulunmuyor.

AK Parti İl Teşkilatının, Cumhurbaşkanlığına Kahramanmaraş'taki virüs artışının ve birçok siyasinin virüse yakalandığını belirtmesi gerekiyor. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kahramanmaraş'a gelmesi durumunda, yüzlerce partili şartsız koşulsuz kongreye katılım sağlayacaktır.

Kongre için teknik bir plan hazırlanması ve görüntülü konuşma üzerinden yapılması gerekiyor.

Haber46 olarak vatandaşlarımızı tekrar uyarıyoruz, virüs şehrimizde korkunç bir şekilde yayılmaya devam ediyor. Maske ve mesafe kurallarına mutlaka uyalım... 

Kahramanmaraş İl yönetiminin ise tedbirleri üst düzeye çıkarması virüsün yayılmasını engelleyecektir.