Dünya Sağlık Örgüt'ün tespitine göre dünyada depresyon geçiren milyonlarca insan ya yetersiz tedavi görüyor ya da hiç görmüyor. Ruh sağlığı bozuklukların giderek arttığını belirten Dünya Sağlık Örgütü'nün son yayınladığı raporda çarpıcı tespitler yer alıyor. İşte Dünya Sağlık Örgütü'nün son raporundaki çarpıcı tespitler...

Dünya Sağlık Örgütü’nün ruh sağlığı ile ilgili son raporu çarpıcı tespitler içeriyor. 
Rapora göre, dünyada depresyon geçiren milyonlarca insan ya  yetersiz tedavi görüyor  ya da hiç tedavi almıyor.
Ruhsal hastalıklar dünya sağlık yükünün yüzde 10'nuna eşit olmasına rağmen, hastaların sadece % 1'i ihtiyacı olan kaynaklara erişebiliyor.
Dünya genelinde ruh sağlığı için yapılan harcamaların son derece düşük  olduğunun belirtildiği raporda, ayrıca çok az sayıda sağlık çalışanının bu alanda çalışmak istediği belirtildi.
Rapora göre, az ve orta gelirli ülkelerde 100 bin kişiye bir sağlık çalışanı düşerken, zengin ülkelerde ise  bu oran 2 bin kişiye bir sağlık çalışanı şeklinde.
Yoksul ülkelerde ruhsal sağlığa kişi başı 2 dolar harcanırken, bu oran yüksek gelirli ülkelerde 50 doları buluyor.
İNTİHAR
Raporun bir diğer dikkat çekici tespiti ise, dünyada her yıl ortalama 900 bin kişinin intihar ediyor olması. İntihar, gençler arasındaki ölümlerin ikinci büyük nedeni.
Her dört kişiden birinin yaşamı boyunca ruhsal sorunlar yaşayabileceğini belirten Dünya Sağlık Örgütü, dünya genelinde ruh sağlığı bozukluklarının giderek çoğaldığına dikkat çekiyor.
“Sağlık sistemi bu sorun karşısında  başarıya ulaşamassa çok vahim sonuçlar ortaya çıkar” diyen örgüte göre, depresyon 2030’a kadar yaşanılan sağlık sorunlarının ana nedenlerinden biri olacak. (Ntv.com.tr)