Adli Tıp Uzmanı Hüdaverdi Küçüker, kalitesi düşük ve içeriğinde sanayi tipi alkol barındıran kolonyalara karşı halkı uyardı. Halk arasında 'kolonyadan zehirlenme' olarak adlandırılan metil alkol zehirlenmesine karşı dikkatli olmaya çağıran Küçüker, önemli açıklamalarda bulundu.

Kalitesi düşük ve içeriğinde sanayi tipi alkol kullanılan kolonyaların zehirleyici etkiye sahip olduğunu belirten Dumlupınar Üniversitesi'nden Adli Tıp Uzmanı Hüdaverdi Küçüker, bir süre önce acil servise başvuran bir kişinin kolonya içme sonucu zehirlenerek yaşamını yitirdiğini söyledi.
Halk arasında kolonyadan zehirlenme olarak bilinen metil alkol zehirlenmelerine karşı uyarıda bulunan Küçüker, bayramlardaki kolonya dökme geleneğine değindi, merdiven altı üretilen kolonyolara dikkat çekti.
Küçüker, "Merdiven altı olarak tabir edilen yerlerde üretilen kolonyaların metil alkol içerip içermemesi sağlımız açısından çok önemli. Bu metil alkol denilen madde daha çok sanayide kullanılıyor. Ancak, insanlarda zehirlenme etkisi çok fazla. Elimize döktüğümüz metil alkolden de zehirlenebiliriz. Çünkü deriden de emiliyor. Kokladığımız zaman aynı şekilde buharı da emiliyor. Metil alkol tek başına zehir değil ama metabolitleri olan maddeler vücutta zehir etkisi oluşturuyor. Özellikle de körlüğe giden bir zehirlenme oluşturuyor" dedi. (Radikal)