SU TÜKETİMİNİ ARTIRMANIN 6 YOLU

Sıcaklıkların biraz düşmesi ile su tüketimini bir çok kişinin azalttığını görüyorum. Azalan su tüketiminin en büyük mazereti ise ‘’unutmak’’. Sıcak günlerde yaşanan susuzluk hissi ile su tüketimini yeterli miktarda sağlıyoruz, havalar serinleyince ise su gün içerisinde unuttuğumuz bir şey oluyor. Havalar sıcak ya da soğuk olsun günlük tüketilmesi gereken su miktarı en az 2-2.5 litredir. Su tüketimini unutmamak ve artırmak için ise vereceğim ipuçlarından yararlanabilirsiniz.

1.HATIRLATICI VEYA ALARM KURUN

‘’Su içmek aklıma gelmiyor’’, ‘’susamıyorum’’ diyenler bu yöntemin faydasını görecektir. Belirli saat aralıklarıyla kurduğunuz hatırlatıcılar su içmeyi unutmanızı engelleyerek su tüketiminizi artırır.

2.HER SAAT BAŞI KENDİNİZE BİR BARDAK SU İÇME GÖREVİ VERİN

Başlangıçta görev olarak başlayan bu eylemi alışkanlığa çevirdiğinizde günlük su tüketimi hedefine kolaylıkla ulaşmış olursunuz.

3.SU İÇMENİZİ HATIRLATICI VE GÜNLÜK SU TAKİBİNİZİN YAPILDIĞI TELEFON UYGULAMALARINDAN YARARLANIN

Son yıllarda popüler olan bu uygulamalar size hem su tüketmenizi hatırlatan bildirimler gönderiyor hem de gün içerisinde her içtiğiniz suyu uygulamada ekleyerek ne kadar su içtiğinizi görmenizi sağlıyor.

4.YANINIZDA HER ZAMAN BİR ŞİŞE SU BULUNDURUN

Nasıl ki gözümüzün önünde atıştırmalık bir şey bulundurduğumuzda bir süre sonra o şeyi yemeye başlıyorsak gözümüzün önünde su bulundurduğumuzda da aynı şekilde bir süre sonra içmeye başlıyoruz. Bu yöntem ile göz önünde bulunan su bizzat kendini hatırlatmış oluyor.

5.SULARINIZI RENKLENDİRİN

Bu yöntem ise ‘’su içmeyi sevmiyorum’’ diyenler için. Suya eklenen çilek, elma, limon gibi meyveler veya tarçın zencefil gibi baharatlar suya lezzet katarak suyu keyifle tüketmenizi sağlar.

6.GÜNE BİR BARDAK SU İLE BAŞLAYIN VE GÜNÜ BİR BARDAK SU İLE BİTİRİN

Yaklaşık 8 saatlik bir susuzluk döneminden önce ve sonra su içmek metabolizma sağlığınız için çok önemli. Bunu bir alışkanlık haline çevirirseniz su tüketiminizi günlük 2 bardakta olsa arttırmış olursunuz.