Uzman Diyetisyen Işın Sayın, Kurban Bayramı’nda tatlıların şekersiz yapılmasını önerdi.
Bayramın vazgeçilmezi tatlılar konusunda uyarılarda bulunan Işın Sayın, misafirlerine tatlı ikram etmek isteyenlere "şekersiz tatlı" önerisinden bulundu.
"Yağlı etlerin çoğunun evde pilavlarla beraber yenildiği Kurban Bayramı’nda, hamur tatlısı yerine meyveden veya sütten yapılan tatlılara ağırlık verin ya da yaptığınız hamur tatlısını iki ayrı tepsiye bölün ve 1 tepsiyi şerbetsiz servis için ayırın" diyen Uzman Diyetisyen Işın Sayın, “Bazı konuklarınıza önden sorarak baklavayı, kalburabastıyı ‘kurabiye gibi’ yani şerbetsiz isteyip istemediğini sorun. Deneyin ve görün. Mutlaka şerbetsiz yemeyi tercih edebilecek konuklar çıkacaktır. Bayram gelmeden etrafınızdakilere ‘Baklavanın üstteki çıtır kısmı ile ortadaki ceviz-fındık-fıstığını mı seviyorsunuz; yoksa alttaki şerbetli hamur kısmını mı?’ diye sorun, cevaba siz bile şaşıracaksınız. Misafirlerin büyük bir kısmı aslında şerbete fazla değmemiş, üstteki çıtır kısmı ve orta tabakadaki fındık-fıstık- cevizi seviyor.” şeklinde konuştu
İlla şerbetli tatlı yapmak isteyenlere de daha az şeker kullanmalarını tavsiye eden Sayın "Gelin sevdiklerinize bir iyilik yapın ve tatlınıza en azından tariftekine göre çok çok daha az şeker ekleyin ve tabaklara üçer dörder servis etmeyin. porsiyonları küçültmenin de günlük yenen tatlı miktarını azaltır. Biz ‘tabakta kalmasın günahtır’ denilerek büyümüş bir toplumuz. Sevdiğimiz insanlar yiyince mutlu oluyoruz. Fakat porsiyonu küçültüp, az şekerli şerbetle yaparsanız ya da şerbetsiz yaparsanız misafirleriniz çok mutlu olacak biliyorum. Bayram bitmeden şerbetsiz tepsideki tatlı bitebilir. Benden söylemesi" ifadelerini kullandı.