Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi ev sahipliğinde bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Çukurova Sterilizasyon Dezenfektasyon Günleri Sorunlar ve Çözüm Önerileri Sempozyumu, Park Zirve Tesislerinde yapıldı.

Sempozyumda konusunda Türkiye'nin önemli uzmanları, gerçekleştirilen oturumlarla katılımcıları bilgilendirdi. Katılımın yoğun olduğu sempozyumda sterilizasyon ve dezenfektasyon konusunda nelerin doğru yapılması gerektiği çeşitli sunumlarla anlatıldı.
Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yeşim Taşova, günümüzde hastane koşullarında enfeksiyon ile mücadelenin son derece önemli olduğunun altını çizdi. Taşova, enfeksiyonla mücadele konusunun başında ise sterilizasyon ve dezenfektasyonun öneminin ön plana çıktığını dile getirdi. Yapılacak doğru çalışmalarla hastane enfeksiyonları riskinin en aza indirilmesinin mümkün olduğunu ifade eden Taşova, bu tür sempozyumların son derece faydalı olduğunun altını çizdi.

Taşova, şehir dışından katılan tüm katılımcılara ayrıca teşekkür ederek, sempozyum sonunda buradan çok önemli bilgilerle ayrılacaklarına inandığını belirtti.