Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde, Onkoloji-Kardiyoloji Polikliniği hizmete açıldı. Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, "Doğu Avrupa’da ve Balkanlar’daki ilk merkeziz" dedi.
Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Onkoloji-Kardiyoloji Polikliniği, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılış törenine, Edirne Vali Yardımcısı Mustafa Karslıoğlu, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, Kosova Prizren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rame Vataj, TÜ Tıp Fakültesi Başhekimi Prof. Dr. Ümit Başaran, Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Kenan Yalta, öğretim üyeleri ve çok sayıda basın mensubu katıldı.
"DOĞU AVRUPA’DA VE BALKANLAR’DA Kİ İLK MERKEZİZ"
Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, "Trakya Üniversitesi bildiğiniz gibi onkolojide çok güçlüydü, kardiyolojide çok güçlüydü. Bu iki temel önemli birimin burada birleşmesini görüyoruz. Ve bu konuda da ülkemizde kamu da ilk merkez olma özelliği taşıyoruz. Doğu Avrupa’da ve Balkanlar’daki ilk merkeziz. Bölgemize ve insanımıza şifalar dağıtmasını diliyoruz" dedi.
PROF. DR. YALTA: "KALP, ONKOLOJİK DURUMDAN EN FAZLA ETKİLENEN ORGAN"
Trakya Üniversitesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Kenan Yalta da, Onkoloji ünitesinin kanser alanında hizmet veren önemli bir birim olduğunu belirterek, "Kanser hastalarının ne kadar kritik olduğunu ve yakından takip gerektirdiğini hepimiz biliyoruz. Bu hastaların bir kısmı kemoterapi alıyor, bir kısmı radyoterapi alıyor, bir kısmı da cerrahiye gidiyor. Fakat yaşam sürelerini uzatmak için bunlara rağmen çok geniş çaplı mücadelenin gerçekleşmesi gerekiyor. Bu açıdan kalp, onkolojik durumdan en fazla etkilenen organ ve bu açıdan bu hassas durumdaki hastaların takibinin çok yakından yapılmasını sağlamak amacıyla ve aynı zamanda bilimsel verilerimizi bilimsel arenada paylaşmak amacıyla bu birimimizin hizmete girmesi gerçekten hepimizi çok derinden mutlu etti" ifadelerini kullandı.
KANSER HASTALARININ KALBİ KORUNACAK
Öte yandan, ABD, İngiltere, Almanya, İtalya gibi ülkelerin ardından Türkiye’de kamuda ilk olma özelliği taşıyan ve Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde hizmete açılana Onkoloji-Kardiyoloji Polikliniği’nde, kanser hastalarının tedavi süreçlerinde yapılan işlemlerde kalplerinin korunması ve yaşam sürelerinin uzatılmasının hedeflendiği öğrenildi.