Kahramanmaraş Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nde doğum yapan anneler, kitap sürpriziyle karşılaştı.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından 50. Kütüphaneler Haftası kapsamında, 10 anneye bebek bakımı, mutfak ve kültürel kitaplardan oluşan kitap seti kurum çalışanlarınca hediye edildi.

Durumu şaşkınla karşılayan kimi anneler, dünyaya gelen bebeklerinin yanında hediye edilen kitapları okuyarak, hastanede bebek bakımları hakkında bilgi edinmeye başladı. 

İl Kültür ve Turizm Müdürü Seydihan Küçükdağlı, gazetecilere yaptığı açıklamada, sürpriz etkinliklerle 50. Kütüphaneler Haftasını kutlamaya devam ettiklerini söyledi.

Bebeklere "hoş geldin" demek için annelerine kitap sürprizi yaptıkların dile getiren Küçükdağlı, "Yeni doğum yapmış anneleri ziyaret ederek onlara bebek bakımıyla mutfak ve kültürel kitap seti hazırlayıp hediye ederek böyle bir çalışma yaptık. Burada ilk defa annelik duygusunu tadanlar vardı. Annelerimizin kitap uygulamasını beğendiklerini onların gözlerinden anladık. Bu tür farklı çalışmaları gerçekleştirmeye devam edeceğiz" dedi.

Küçükdağlı, insan için ilk emrin "Oku" olduğunu, yaşamın her alanında ve yaşında okumanın önemli olduğunu kaydetti.

Kitabın bir insanın yaşamı içinde önemli bir ihtiyaçlar arasında yer alması gerektiğini dile getiren Küçükdağlı, "Kütüphaneler Haftası kapsamında da okumayı ve kitabı dünyamızda bizimle beraber olması için gayret sarf ediyoruz" diye konuştu.