Alınan bilgiye göre, 23 yaşındaki Adem Maraşlı, Merkez Dulkadiroğlu ilçesinde 8 gün önce aracıyla seyir halindeyken bir grubun döner bıçaklı saldırısına uğradı. Saldırıda Maraşlı'nın sağ elindeki bir parmağı tamamen koptu. Bir parmağını bir santimetrelik cilt tutarken, bir parmağında da kiriş kesilmesi meydana geldi. 
KSÜ Tıp Fakültesi'ne kaldırılan Maraşlı, Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Murat Üzel tarafından ameliyat edildi.

Maraşlı'nın iki parmağı, lokal anestezi ile mikroskop altında yapılan 10 saatlik ameliyatla yerine dikildi.

Ameliyatın ertesi günü Maraşlı'nın ikinci parmağında dolaşım bozukluğu ortaya çıkınca yeniden ameliyata alındı. Tespit edilen atar damar tıkanıklığı mikroskop altında yeniden açıldı. Yaklaşık bir hafta tedavi gören Maraşlı, taburcu edildi.

- "Hastamızın şansı döner bıçağıyla yaralanmış olmasıdır"

Prof. Dr. Üzel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gerçekleştirdikleri ameliyatın, KSÜ Tıp Fakültesi Hastanesi için bir ilk olduğunu, bu tür zor ameliyatların büyük merkezlerde ekiplerle yapıldığını söyledi.

Maraşlı'nın kolundan uyuşturmak suretiyle ameliyatın gerçekleştirildiğini dile getiren Üzel, şöyle devam etti:

"Parmağı dikmek yapılabilen ameliyat ancak dikilen parmağın yaşamasını sağlamak mümkün olmayabiliyor. Bunları bıçak kesilerinde başarılı bir şekilde gerçekleştirebiliyoruz. Ezilme ya da testere gibi yaralanmalarda maalesef çok başarılı olamıyoruz. Hastamızın şansı döner bıçağıyla yaralanmış olmasıdır. İki parmağı da mikrocerrahi tekniğiyle yerine dikildi."

Kahramanmaraş'ta böyle bir hizmeti gerçekleştirebildikleri için gurur duyduklarını vurgulayan Üzel, "Böyle güzel başarıları vatandaşlarımıza hediye etmek bizler için gurur kaynağı" ifadelerini kullandı.

Maraşlı ise Kahramanmaraş'ta parmaklarının yerine dikilmesinden duyduğu mutluluğu dile getirdi.