21 Mart Dünya Down Sendromlular Günü nedeniyle, Down Sendromlu çocuklar Vali Kerem Al’ı ziyaret etti. Yaşları 2 ile 17 arasında değişen 6 Down sendromlu çocuğa, anneleri ve Osmaniye Down Sendromlular İzcilik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Tekin Özkan eşlik etti.

Dernek Başkanı Tekin Özkan, Osmaniye’de Dernek olarak tespit ettikleri 150 Down sendromlu çocuk olduğu belirterek, derneğin çalışmaları hakkında Vali Kerem Al’a bilgi verdi. Down sendromlu çocuğu olan ailelerin kendilerine ulaşmalarının önemine işaret eden Tekin Özkan, ailelere her konuda destek sağladıklarını, ayrıca Down sendromlu çocuğu olan ailelerin birbirleri ile dayanışma halinde olmasının da oldukça önemli olduğunu vurguladı. Derneğin spor faaliyetlerinden de söz eden Başkan Tekin Özkan, 2 yıldır Türkiye’de yapılan spor şampiyonalara katıldıklarını söyledi. Dernek Başkanı Özkan Vali Al’a Down sendromlu çocuklar için geliştirdikleri projelerden de söz ederek, bu konuda destek istedi.

Çocuklar ve aileleri ile bir süre sohbet eden Vali Kerem Al, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade etti. Down sendromlu çocukların topluma emanet olduğunu belirten Vali Al, son yıllarda devletimizin engelli vatandaşlarımız konusunda önemli çalışmaları olduğunu belirtti. Ailelerin sorunlarını ve taleplerini de dinleyen Vali Kerem Al, Down Sendromlular için yapılacak projelere destek vereceklerini söyledi. Vali Kerem Al, ziyaret sonunda çocuklara çeşitli hediyeler verdi.